HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Nisan 2024 Cuma Saat: 10:48

KOKARCA İÇİN KİTLESEL İLAÇLAMA YAPILMASI ŞART

Fatsa Kaymakamı Avni Kula başkanlığında, İlçe Tarım Müdürü Vedat Aydoğan’ın sunumuyla kahverengi kokarca mücadelesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
KOKARCA İÇİN KİTLESEL İLAÇLAMA YAPILMASI ŞART

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, resmi kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.
“TEHLİKEYİ GÖRDÜK MÜCADELE OLMAZSA OLMAZ”
Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Hafızoğlu’nun selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar şuanda en önemli gündemlerinin Kahverengi Kokarca ile mücadele olacağını daha önce de söylediğini belirterek, “Kahverengi Kokarca’nın geçen yıl ki zararlısını herkes gördü. Kışa girmeden önce de yapılan ilaçlamaların meyvesini şu an biz sahada çok net bi şekilde görebiliyoruz. Özellikle kışlık dönemde evlerin işte yerleşim yerlerinin, Kokarcanın kışı geçireceği yerlerin ilaçlanması gerekiyordu. Bir çok muhtarımız buna öncülük etti, Ziraat Odamızda İlçe Tarım Müdürlüğümüz bu konuda önemli çalışmalar yaptı. Gerek vatandaşlarımız, gerekse kitlesel ilaçlama noktasında muhtarlarımız buna öncülük etti ve kışa girmeden önce çok başarılı bir süreç geçirmiştik. Şimdi aynı dönem bu Mayıs ayı ilaçlaması çok önemli. Burada biraz kitlesel bir ilaçlanma yapılması lazım yani sadece bir kişinin 2 kişinin ilaçlama yapmasıyla çözülebilecek bir durum değil. Özellikle geçen yıl vatandaşlarımız gerek ürün kaybı noktasında gerekse randıman kaybı noktasında hep beraber bu zararlılığın ne denli tehlikeli bir zararlı olduğunu hep beraber gördük. Eğer hep beraber bu hassasiyeti gösterip de vatandaşımızı da bu duyarlılığı oluşturamazsak ilerleyen günlerde çok daha sıkıntılı süreçler bizleri bekliyor.” dedi.
“YAPILAN ÇALIŞMALARIN FAYDASINI GÖRÜYORUZ”
Kaymakam Avni Kula ise yaptığı konuşmada, Kahverengi Kokarca ile ilgili şu an yüzde yüz bilgiye hakim olunmadığını ifade ederek, “Bunu kabul etmek lazım ama mücadeleyi sürdürmek üzerimize düşeni yapma konusunda kararlıyız. Daha önce evlerin ilaçlanmasıyla ilgili Belediyemiz ve Ziraat Odamız ücretsiz ilaç desteğinde bulundu. Geçen yıl yapılan çalışmaların faydasını görüyoruz. Ben gayretlerinden dolayı tekrar Ziraat Odamıza, Belediye Başkanımıza ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze kokarca ile ilgili yapılan mücadelede yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kaymakam Avni Kula ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın konuşmalarının ardından İlçe Tarım Müdürü Vedat Aydoğan ve Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu Kahverengi Kokarca ile mücadele konusunda bilgilendirme yaptı.




Anahtar Kelimeler : KOKARCA, İÇİN, KİTLESEL, İLAÇLAMA, YAPILMASI, ŞART

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler