1 Temmuz 2026 Çarşamba
SON DAKİKA
  • DOLAR 46,66 ₺
  • EURO 53,18 ₺
  • STERLİN 61,85 ₺
  • G.ALTIN 6.005,93 ₺
  • BTC 2.719.735,00 ₺
  • BİST 14.121,83

CUMHURİYET BAYRAMI'NDA YAPILACAK ZAM MERAKLA BEKLENİYOR

Ekonomi 876
Yayınlama: 30 Eylül 2023 Cumartesi 18:10 | Güncellendi: 01.07.2026 02:58
Aylardır maaşlarının düzenleneceği belirtilen emeklilerin gözü kulağı meclisin yapacağı açıklamaya çevrildi.
CUMHURİYET BAYRAMI'NDA YAPILACAK ZAM MERAKLA BEKLENİYOR

Aylardır maaşlarının düzenleneceği belirtilen emeklilerin gözü kulağı meclisin yapacağı açıklamaya çevrildi.

İktidar, emekli aylıklarında düzenleme için formül arayışına devam ederken masadaki en önemli formülün “Yılbaşında seyyanen zam” olabileceği konuşulanlar arasında. Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin lira ikramiye verilmesi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararına bağlı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı maaş artışlarının nasıl yükseltileceğine ilişkin hazırlıkların takibini sağlıyor.

Geçtiğimiz yılbaşında, iktidar yüzdelik zam oranını artırmış, yüzde 30’a yükseltmişti.. Bu yıl ise seyannen zam formülü öne çıkıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile, “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır” diyerek zammın sinyalini verdi.

Emekliler için de seyyanen zam popülerliğini koruyor. Tüm memurlara geçtiğimiz temmuzda 8 bin 77 lira seyyanen iyileştirme yapılmıştı. İyileştirmede ikinci formülü ise oransal zam oluşturuyor. Hangi formülün uygulanacağı ya da oranın tutarının ne olacağı ise henüz bilinmiyor. Zam oranının sürdürülen iyileştirme çalışmaları sonucunda belli olacağı belirtildi.