Yapılan açıklamalara göre, yabancı yatırımcılar 12 Ocak ile biten haftada hisse senetlerine 157.4 milyon dolar, tahvil-bonoda ise 424.9 milyon dolarlık alım gerçekleştirdi.
Bu durum, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili açıkladığı olumlu raporların etkisiyle birlikte değerlendiriliyor. Söz konusu dönemde yabancı yatırımcıların tekrar alıma geçmeleri, iç piyasalarda olumlu bir atmosferin devam ettiğini gösteriyor. Bu gelişmelerle birlikte Borsa İstanbul'da olumlu bir hava korunuyor.
Gelecek hafta ise dikkatler, 25 Ocak'taki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Yabancı yatırımcıların tutumları ve iç piyasalardaki seyir, bu toplantının ardından da yakından takip edilecek.
Mayıs 2023'ten sonra iç ve dış finans çevrelerinden olumlu değerlendirmeler alan Türkiye, yaklaşık üç aydır devam eden yabancı para girişleri ile ekonomik anlamda olumlu bir ivme kazanmış gibi görünüyor. Bu süreçte yapılan düzenlemeler ve politika değişiklikleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini artırmış gibi görünüyor.
HABER MERKEZİ
