HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer Samsun Şoförlü Araç Kiralama
9 Şubat 2025 Pazar Saat: 16:40

1 Ayda 1 Milyar Zararlı Erişim Engellendi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Ocak ayında USOM’un engellediği zararlı erişimlere dair açıklamalarda bulundu.
1 Ayda 1 Milyar Zararlı Erişim Engellendi

Bakan Uraloğlu, 2025 yılının Ocak ayında gerçekleştirilen siber güvenlik taramaları ve müdahalelerle ilgili verileri paylaştı. USOM, 2 bin 324 Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) ve 8 bin 9 uzman personel ile 7 gün 24 saat siber tehditlere karşı mücadele ediyor. Bu süre zarfında, 17 milyon IP adresine anlık tarama yapılarak zafiyetlere dair riskler belirleniyor.


USOM tarafından yapılan zararlı erişim engellemeleri ve oltalama saldırılarına karşı alınan önlemler dikkat çekiyor. 991 dolandırıcılık amacı taşıyan alan adına erişim engellendi ve 5 bin 869 oltalama saldırısı önlendi.


Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi, aynı zamanda yerli yazılımlarla siber güvenlik alanında önemli çalışmalar yapmayı sürdürüyor. "Kasırga" projesi ile haftalık 131 tarama yapılarak 286 farklı port ve 918 zafiyet taraması gerçekleştirildi.


USOM'un gerçekleştirdiği çalışmalar, Türkiye'nin siber güvenliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlıyor. Bakan Uraloğlu, gelişen tehditlere karşı daha güçlü bir siber güvenlik altyapısı kurmaya yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edileceğini vurguladı.

Mehmet Göztepe




Anahtar Kelimeler : 1, Ayda, Milyar, Zararlı, Erişim, Engellendi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler