HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Ağustos 2024 Pazar Saat: 09:28

EMEP, “TMO üreticilere ikinci kurşunu da sıktı”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, TMO’nun fındık paralarını 45 gün sonra ödeyeceğini açıklamasını “Bize fındık getirmeyin.” anlamına geldiğini söyledi.
EMEP, “TMO üreticilere ikinci kurşunu da sıktı”

EMEP Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, TMO’nun fındık fiyatını 130 TL olarak açıklamasını üreticiye sıkılan birinci kurşun olduğunu belirterek, “TMO iktidarın talimatıyla tarım ve gıda şirketlerinin lehine fındık alım politikası uygulamaktadır. Açıkladığı fiyat tekellere yararken şimdi de haddini aşarak üreticiye ikinci kurşunu sıkıyor. Üreticiden ürünü alıp 45 gün sonra ödeme yapmak, TMO’ya ürün getirmeyin anlamını taşımaktadır. Yani tarım ve gıda şirketlerinin belirleyeceği fiyattan satın, diyorlar. Yazıklar olsun, diyoruz ve kınıyoruz.” dedi.


Empati de mi yapamıyorsunuz?


Uzun, TMO’nun tarım ve gıda şirketlerine teslim olduğunu empati yapmaktan da aciz olmalarından belli olduğunu söyledi. “TMO fındık alımında kota koyuyor. Yetmiyor üreticiden fındık alırken ağırlaştırdığı koşullar yetmiyormuş gibi ürünün parasını da geç ödüyor. Empati yapmaktan da acizler. Üretici, “Siz parayı verin fındığı 45 gün sonra teslim edeyim.” dese kabul eder misiniz? TMO başka Fiskobirlik başka telden çalıyor. TMO’nun en büyük özelliği, üreticiyi tarım ve gıda şirketlerine teslim eden iktidarın politikasını uygulamayı başarmaktır.” dedi.


Üretici sesini yükseltmeli


Üreticiler için her gün yeni bir olumsuzluk duyurusu yapıldığını belirten Uuzn, “Üreticiler her gün yeni bir olumsuz haber duymaktan bıktı. Sabır taşı çatlamak üzere. Üreticiler dostu, düşmanı yaşadıklarıyla gördü. Zaman domates üreticiler gibi sesi yükseltmekten başka seçenekleri yok. Kendi çıkarı için örgütlenmek ve birlikte ses çıkarmanın zamanı geldi de geçiyor.” dedi.




Anahtar Kelimeler : EMEP, “TMO, üreticilere, ikinci, kurşunu, da, sıktı”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler