- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
ÜRÜNLER İNDİRİMLİ OLARAK SATILMAYA BAŞLANDI!
Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni kılavuzda, yaklaşan tüketim tarihi olan ürünlerde indirim yapılması ve gıda israfının önlenmesi amacıyla alınabilecek önlemlere dair öneriler yer alıyor. Kılavuzda, müşteri tarafından satın alım konusunda çekince uyandıran meyve ve sebzelerin reyon indirimine tabi tutulabileceği belirtiliyor. Ayrıca, indirim uygulanamayan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verilebileceği ifade ediliyor.
Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberine göre, Türkiye'de kişi başına düşen gıda atığının 93 kilogram olduğu ve gıda israfının önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapılıyor. Kılavuzda, 1 kg kırmızı et üretimi için 15 bin litre, 1 kg domates üretimi için ise 214 litre su tüketildiği hatırlatılarak, bu kaynakların daha verimli kullanılması gerektiği vurgulanıyor.
Gıda satışını hızlandırmanın etkili bir strateji olduğuna dikkat çekilen kılavuzda, tüketim tarihi yaklaşmış ambalajlı gıdalarda ve çekince uyandıran meyve-sebze ürünlerinde uygulanan reyon indirimlerinin, gıdanın israf olmadan tüketiciyle buluşmasını sağlayabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, kısa raf ömrüne sahip ürünlerde dinamik fiyatlandırma stratejilerinin kullanılması öneriliyor.
Bu kılavuzla birlikte, Tarım Bakanlığı gıda israfının azaltılması ve tüketim tarihi yaklaşan ürünlerin değerlendirilmesi konusunda sektöre önemli bir yönlendirme sunuyor.
HABER: NAZLICAN KESER