HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Eylül 2024 Salı Saat: 12:58

"Havalimanı Kapalı Kalacak, Vatandaşlar Mağdur Olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu-Giresun Havalimanı'nın 15 Eylül itibariyle 50 gün boyunca kapalı kalacak olmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.
"Havalimanı Kapalı Kalacak, Vatandaşlar Mağdur Olacak"

Torun, havalimanının kapanmasının bölgedeki ulaşım sorunlarını daha da artıracağına ve büyük mağduriyetlere yol açacağına dikkat çekti.

Torun, havalimanının kapalı kalacağı dönemin özellikle okulların açıldığı, yurtdışındaki hemşerilerin geri döndüğü ve turizm sezonunun devam ettiği bir zamana denk geldiğini belirtti. Bu dönemde, havalimanının kapalı olmasının, hem yerel halk hem de turistler için ciddi sıkıntılara neden olacağını vurguladı. Özellikle, öğrencilerin ve ailelerinin, turistlerin ise seyahat planlarının büyük ölçüde aksayacağını ifade etti.

Havalimanı kapalı kalma sürecinin, bölgedeki ulaşım altyapısının yetersizliğini gözler önüne serdiğini belirten Torun, “Bu tür kararların arkasında planlama eksikliği ve yeterli alternatif çözümlerin bulunmaması, vatandaşların mağduriyetlerini artırıyor. Havalimanı kapanacak, ancak ne tür alternatif çözümler sunulacak? Ne yazık ki bu tür kararlar genellikle plansız ve aceleci bir şekilde alınıyor” şeklinde konuştu.

Torun, mevcut siyasi iktidarın son 22 yıldır benzer mağduriyetlere neden olduğunu öne sürdü. İktidarın, bu tür sorunları çözmekte yetersiz kaldığını ve halkın bu durumdan olumsuz etkilendiğini iddia etti. Ayrıca, bölgenin ekonomik ve sosyal yapısına zarar veren bu tür uygulamaların, uzun vadede daha büyük sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Seyit Torun, hükümete çağrıda bulunarak, Ordu-Giresun Havalimanı'nın kapalı kalma sürecinde bölgedeki ulaşım sorunlarını hafifletecek acil önlemler alınmasını ve bu tür durumların tekrar yaşanmaması için daha kapsamlı bir planlama yapılmasını talep etti.

DUYGU BAŞ KURUCU





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler