HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Eylül 2024 Perşembe Saat: 13:20

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılacak

Münevver Karabulut'un cinayetinin ardından hapishanede intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılacak

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Garipoğlu'nun mezarının açılması için fethi kabir kararını aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na, işlemin Karacabey Mezarlığı'nda gerçekleştirilebilmesi için talimat gönderildi.

Karabulut Ailesinin Avukatından Açıklama

Münevver Karabulut'un avukatı Dr. Rezan Epözdemir, konuyla ilgili açıklama yaptı. Epözdemir, "Yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca katledilmesiyle ilgili olarak mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Bu cinayet, Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri açısından toplu toplumsal oluşumları açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, Cem Garipoğlu'nun cenazesinin açılarak CMK m.87/4 kalıcı fethi kabir dönemi talep ettik" dedi.

Avukat, müvekkili Süreyya Karabulut'un talebi üzerine son iki yılda etkili bir hukuki süreç yürüttüklerini belirterek, "Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verdi. Bu gelişme, her yıl halkımızın aklındaki birçok soruna çözümüne katkıda bulunacağını" belirtti. konuştu.

Epözdemir, kamu vicdanının rahatlatılması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için etkili bir şekilde takip edilmesini vurgulayarak, "Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Gereği kamuoyunun bilgilerine sunuldukça," kullanıldı.

 




Anahtar Kelimeler : Cem, Garipoğlu'nun, Mezarı, Açılacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler