HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 12:12

Dışa Bağımlılık Sona Eriyor

BÜYÜKŞEHRİN TARIM MAKİNELERİ PARKI PATATES ÜRETİCİSİNİN DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTTI.
Dışa Bağımlılık Sona Eriyor

Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım makineleri parkından bulunan araçlar, Ordulu üreticilerin dışa bağımlılığını azalttı. Daha önceleri Tokat gibi çevre illerden makineler getirerek üretim yapan patates üreticileri bu sezon hem ekim döneminde hem de hasatta Büyükşehrin tarım makinalarını kullanarak büyük kolaylık sağladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım Makineleri Parkı üreticilere kolaylık sağlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin sunduğu makineli tarım imkânından yararlanan üreticiler hem daha fazla alanda üretim yapma imkânı buluyor hem de ekonomik kazançlarını arttırıyor.

Büyükşehrin tarım makineleri Korganlı patates üreticilerine bu sezon büyük kolaylık sağladı. Daha önceleri Tokat ve çevre illerden getirdikleri makineleri ile ekim ve hasat yapan üreticilerin dışa bağımlılığını Ordu Büyükşehir Belediyesi bitirdi. Üreticiler, hem nisan ayındaki patates ekimini hem de bu günlerde devam eden hasatı Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım makineleri ile gerçekleştirdi.

Patates hasat makinesini kullanan Korgan Tatarcık Mahallesi’nden Yüksel Dere ve diğer üreticiler, makineli tarımın kendilerine büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Daha önceleri Tokat ve çevre illerden getirilen makinelerin kendilerini zorladığını aktaran ve şimdilerde Büyükşehir Belediyesinin makineleri ayaklarına kadar getirildiğine dikkat çeken üreticiler, şu ifadelere yer verdiler:

“Geçtiğimiz Nisan ayında ekimini yaptığımız patateslerimizin bugün itibariyle hasatını yapıyoruz. Ekim döneminde de Büyükşehir Belediyemizin bizlerin kullanımına sunduğu makineleri kullandık. Şimdi hasat döneminde de bu makineleri kullanıyoruz. Bu makineler sayesinde işimiz yüzde 70 kolaylaştı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonu sayesinde daha önce Tokat’tan hasat dönemi için aldığımız makineleri artık kendi belediyemizden alıyoruz. Hem işçilik hem de zamanda kazanıyoruz. Bu hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz.”

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Dışa, Bağımlılık, Sona, Eriyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler