HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Ekim 2024 Cuma Saat: 11:42

‘Doğal Olan Normal Doğum’ Kapsamında Eğitim Düzenlendi

Sağlık Bakanlığı tarafından anne ve bebek sağlığını korumak normal doğumun özendirilmesi ve nüfus artış hızının sürdürülebilir bir seviyede tutmak amacı ile hazırlanan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında toplantı düzenle
‘Doğal Olan Normal Doğum’ Kapsamında Eğitim Düzenlendi

Sağlık Bakanlığı tarafından anne ve bebek sağlığını korumak normal doğumun özendirilmesi ve nüfus artış hızının sürdürülebilir bir seviyede tutmak amacı ile hazırlanan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında toplantı düzenlendi.

Ordu Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri  Başkanlığı organizasyonunda, Ordu Kamu Hastaneleri Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri E  ve D Grubu Hastanelerimizin İdari ve Mali İşler Müdürleri, Hastane  Gebe Okulu Sorumlu Ebeleri ve Doğum Salonu Sorumlu Ebelerinin katılımıyla Normal Doğum Eylem Planı konulu konu konuşuldu.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Özerhan Özer’in açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda Gebeliğin 40 haftasına atıfla 1-7 Ekim normal doğum haftasında başlayıp  40 hafta boyunca devam edecek olan çalışmalar için Eylem Planı Etkinlik Takvimi  planlanmış, yapılacak çalışmalar ve etkinlikler için görüş, öneri ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Normal doğum oranını  etkileyen Gebe Okulu Eğitimlerinin ve Gebe Okulu sayılarının  arttırılması, Anne Dostu Hastane çalışmalarının hızlandırılması, Doğal Olan Normal Doğum Sloganıyla Bilgilendirme eğitim ve etkinliklerin duyurulması konuları görüşüldü.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler