- 21:20 Oruçlu Olmak Gün Boyu İbadet Halinde Olmaktır!
- 20:59 CHP'li Adıgüzel, SGK kapsamına alınan ilaçlar hakkında konuştu!
- 20:34 Erkan Güngör: "Gazeteciliğin Onurunu Korumak İçin Yola Çıktık!"
- 20:08 Anne Adaylarına "Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler” Eğitimi
- 19:43 Taşımacılıkta Haksız Rekabetin Önüne Geçilecek!..
- 17:35 Yener Sağra Son Yolculuğuna Uğurlandı
- 17:21 5 Kanser İlacı SGK Kapsamına Alındı
- 17:22 Orduspor 1967 A.Ş. - Kolibri Ağrı 1970 Maçının Hakemleri ve Temsilcileri Açıklandı
- 17:16 Yapalı İnşaat 1922 Konyaspor - 52 Orduspor FK Maçı Ne Zaman?
- 17:13 Petrol Fiyatlarındaki Düşüş Akaryakıt Fiyatlarını Düşürüyor
- 17:13 Fatsa Belediyespor - Uşak Spor A.Ş. 9 Mart 2025 Tarihinde Karşılaşıyor!
- 17:10 Başkan Arslan Ramazan’da Fırınları Denetledi!
- 16:56 Sağlık Bakanlığı'ndan İnternet Bağımlılığına Dikkat Çeken Uyarılar
- 16:49 Seyit Torun, TSK Personelinin Özlük Hakları İçin Yasal Düzenleme Talep Etti
- 16:31 Sahur Saati: 7 Mart 2025 Cuma
Fındık Fiyatı
ORÇEV, “HER YER İLİÇ OLMAYA ADAY”

Erzincan İliç’te yaşanan felaket nedeniyle açıklama yapan Ordu Çevre Derneği, “Ülkenin her tarafı maden sahası ilan edildi, Meclis’te maden şirketlerine kolaylık sağlayan yasa değişiklikleri sırada.” diyerek tehlikeye dikkat çekti.
Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) adına yapılan açıklamada toprak altında kalan işçilerin bir an önce bulunması için çalışmaların hızlanmasına vurgu yapılırken, “Kayıp işçiler bir an önce bulunmalı. Erzincan İliç’te yaşanan felaket göz göre göre geldi. Tüm uyarılara rağmen şirketi korumaya devam eden iktidarın önlem alınmasına, işletmenin kapatılmasına yönelik girişimi olmadı. Kapatmayı bırakalım, alanını genişletebilmesi için yardımcı da oldular. İliç’teki felaket ilk değil. Daha önce de oldu. Şimdi yaşanan felaket karşısında da aynısı olacak. Toprağını, suyunu, geleceğini korumak isteyenler sayesinde tepkiler büyüyecektir.” denildi.
Felaketlere Ordu da aday
ORÇEV Yönetim Kurulu açıklamasında Ordu’da da aynı tehlikenin olduğunu belirterek, “Ordu’nun yüzde 74’ü maden sahası ilan edildi. Parça parça ruhsatlandırmalar ve ÇED süreçleri başlıyor. Tüm ilçelerimizde maden sahası var. Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırması yapan şirketin çalışma süresi bitmesine rağmen korunuyor ve işletme kapatılmıyor. Fatsa’da da zaman zaman siyanürlü toprak yığınında kaymalar, havuz taşması yaşandı. Bunlar basına da yansıdı. Bundan sonra olmayacağının garantisi yok. Çünkü yığıntı toprak yağmur, kar, rüzgar etkisiyle kayabilir. Ayrıca yeni maden sahaların çoğalması da gelecek tehlikelerin artmasına neden olacaktır.” denildi.
Yeter
Açıklamada mücadele vurgusu da yer aldı. “İliç’te yaşanan felaketin son olması için işletme bir an önce kapatılmalı. Yetmez, maden ve enerji şirketlerine sağlanan kolaylıklar iptal edilmeli, kamu madenciliğine yönelik yeni yasalar çıkarılmalı. Ayrıca hepimizin, toprağımıza, suyumuza; geleceğimize sahip çıkmak içim mücadelemizi sürdürmemiz önemlidir. Ordu Çevre Derneği olarak bu tehlikelere dikkat çekmek için 24 Şubat 2024 Cumartesi günü panel yapacağız.” denildi.