HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 15:04

ORDU'NUN SORUNLARINA DEĞİNDİLER

CHP Ordu İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, CHP Milletvekili Seyit Torun ve İl Başkanı Bülent Akpınar, fındık fiyatları ve yerel sorunları eleştirdi.
ORDU'NUN SORUNLARINA DEĞİNDİLER

AHMET FURKAN ÇETİN

CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yılmaz, Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, Altınordu İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Tiryaki, İl ve Altınordu Gençlik Kolları ve partinin örgütleri, düzenledikleri basın açıklamasında fındık üreticisinin yaşadığı zorluklara, Ordu-Giresun Havalimanı’nın 50 gün süreyle kapatılmasına ve Ordu’da yaşanan su sorununa dikkat çektiler.

Fındık Üreticisinin Hakları Gasp Ediliyor

CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, fındık üreticisinin bu yıl da zor durumda bırakıldığını vurguladı. Düşük fındık fiyatlarının sadece üreticiyi değil, bölgedeki esnafı da olumsuz etkilediğini belirten Akpınar, "Fındığın fiyatı 160 TL’nin altında olmamalıdır. Bu kadar kötü yönetimle vatandaşı yalnız bıraktınız," dedi. Ayrıca, Fiskobirlik Başkanı Lütfü Bayraktar’a sert eleştirilerde bulunarak, istifasını talep etti.

Milletvekili Seyit Torun: "Fiskobirlik Fiyaskobirlik Oldu"

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, iktidarı fındık üreticisinin sorunları konusunda uyardıklarını, ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. Torun, Fiskobirlik’in artık üreticiyi değil tüccarı koruduğunu iddia ederek, "115 TL fiyat açıklıyorsunuz ama sahte bir evrakla 137 TL’ye alıyoruz diyorsunuz. Bu insanlarımızla alay etmeyin!" dedi.

Ordu’daki Su Sorunu ve Havalimanı Kapanışı Eleştirisi

Torun, kırsal mahallelerde yaşanan su sorununa da değindi ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda yetersiz kaldığını belirtti. Su sorununun her yıl tekrarlandığını ancak gerekli önlemlerin alınmadığını ifade eden Torun, vatandaşların bu duruma tepkili olduğunu söyledi.

Başkan Akpınar ve Milletvekili Torun, Ordu-Giresun Havalimanı’nın Eylül ayında 50 gün süreyle kapatılacak olmasının planlama hatası olduğunu belirtti. Okulların açıldığı döneme denk gelen bu kararın yanlış olduğunu vurgulayan Torun, bu sürecin iyi bir planlama ile 25 günde tamamlanabileceğini, ancak iktidarın müteahhitleri koruduğunu iddia etti. Konunun takipçisi olacaklarını ve vatandaşların sorunlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdiler.

 




Anahtar Kelimeler : ORDUNUN, SORUNLARINA, DEĞİNDİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler