HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 14:01

'BECERİKSİZLİĞİNİ ÖRTMEYE BAŞÖRTÜSÜ YETMEZ'

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’da fındık ağaçlarına zarar veren kokarca zararlısının kontrolden çıktığını ve çiftçilerin toprağı terk ettiğini belirtti.
'BECERİKSİZLİĞİNİ ÖRTMEYE BAŞÖRTÜSÜ YETMEZ'

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, fındık ağaçlarına zarar veren kokarca zararlısının Ordu’da kontrolden çıktığını ve çiftçinin toprağı terk ettiğini belirterek, “Hükümet ve Erdoğan afeti neden seyrediyor? Üretim yapılmayan tarım arazilerinin devlet tarafından kiralanması tam da bu dönemde tesadüf mü? Çiftçiyi kokarca ile bölgeden kaçırtıp sonra da toprağı yabancılara peşkeş mi çekeceksiniz?” dedi.

 CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Karadeniz’de fındık üreticilerinin kabusu olan, fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceği sebebiyle yaşanan mağduriyeti gündeme getirdi. Kokarca zararlısının Türkiye’ye Gürcistan üzerinden girdiğini ve yüzde 74’ü maden alanı olan Ordu’da kontrolden çıktığını belirten Adıgüzel, hükümetin ve Erdoğan’ın bu soruna sessiz kaldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın konuya ilişkin gereken hassasiyeti göstermediğini aktaran Adıgüzel, “Çiftçi toprağı, fındık ülkeyi terk ediyor. Kokarca biyoterör, bu da maden kartelleri ile ortak bir operasyon mu? Hükümet ve Erdoğan afeti neden seyrediyor?” dedi. 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler