HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Eylül 2024 Pazar Saat: 12:35

EMEP, “Okullar açılıyor, sorunlar yumağı büyüyor.”

EMEP, “Okullar açılıyor, sorunlar yumağı büyüyor.” Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, okulların her yıl geçmişi aratacak biçimde sorunları büyüyerek açıldığını söyledi. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı ba
EMEP, “Okullar açılıyor, sorunlar yumağı büyüyor.”

EMEP, “Okullar açılıyor, sorunlar yumağı büyüyor.”

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, okulların her yıl geçmişi aratacak biçimde sorunları büyüyerek açıldığını söyledi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı başlaması nedeniyle açıklama yapan EMEP Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, eğitimin kamu hizmetinden de çıkarıldığını belirterek, “Eğitimin her aşaması paralı hale getirildi. Devlet desteğinin özel okul şirketlerine veriliyor; kamu okullarında giderler velilerden karşılanıyor. Öğrenciler okula aç geliyor, iktidar her tarafa krediler, teşvikler dağıtıyor; vergi afları çıkarıyor ama öğrenciye bir öğün yemek vermeye kaynak ayırmıyor.  İktidarın attığı her adım, okulların tamamıyla paralı hale getirmeye yönelik.

Öğretmenler mutsuz, öğrenci mutsuz, veli mutsuz. Böyle bir durumda kaliteli, sağlıklı eğitim beklenemez. Sorumlusu da sistem ve iktidardır.” dedi.

Eğitimin içeriği de bozuldu

Her Bakan değiştiğinde sistem değişikliğine gidiliyordu. Şimdi her gün sistemle oynanarak onarılamayacak hale getiriliyor. Bilimsellikten uzaklaşılarak zorunlu seçmeli derslerle eğitimin içeriği hurafelerle dolduruluyor. MESEM’le çocuklar, güvencesiz işçi haline getirildi. Öğretmen ataması yapmayarak ÇEDES programlarıyla okullara imamlar girdi; projeler kapsamında öğrencilere dini eğitim verilmeye başlandı. Zorunlu seçmeli dersler temel ders haline getirilerek bilimsellikten uzaklaşıldı.” dedi.

Mücadele şart

Yaşanan gerçeklik nedeniyle eğitimin demokratikleşmesiyle iktidarın demokratik halk iktidarı olması arasında bütünsellik oluştuğunu vurgulayan Kaya, “Eğitimdeki gericileşme, ticarileşme, demokratiklikten ve bilimsellikten uzaklaşmanın artması nedeniyle iktidar mücadelesiyle eğitimin demokratikleşmesinin bir arada yürütülmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu nedenle tüm demokrasi güçlerini birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim emekçilerimize hakları için verdikleri mücadelede başarı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.” dedi.

DUYGU BAŞ KURUCU





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler