HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 12:11

CHP’nin 101. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanlığı, partinin 101. kuruluş yıl dönümünü Altınordu ilçesindeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk töreni ile coşkuyla kutladı. Törene, partililer ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
CHP’nin 101. Yılı Coşkuyla Kutlandı

CHP Ordu İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, partinin 101. yaşının gurur ve sorumluluk içinde kutlandığı ifade edilerek, 9 Eylül 2024'ün ulus için özel bir anlam taşıdığı vurgulandı. Açıklamada, "Bugün İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü. 102 yıl önce bu gün, sadece İzmir’in değil, Anadolu’nun dört bir yanındaki dağlarda çiçekler açtı ve ulusumuz 'Dört nala gelip uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim' diye haykırdı. Bu vesileyle, İzmir Hükümet Konağı’na şanlı bayrağımızı çeken Teğmen Ali Rıza’yı, Yüzbaşı Şerafettin’i ve başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca, CHP'nin köklerinin Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne dayandığı ve halkın egemenliğine ve emperyalizme karşı mücadelesinin altı çizildi. “CHP, kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Çünkü düşman esareti ve savaş süngüleri altında kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır” ifadeleriyle CHP’nin tarihsel rolüne vurgu yapıldı.

CANAN ÖZDEMİR





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler