HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Eylül 2024 Cuma Saat: 13:55

Ordulu Yolcular Zorda !

Ordu CHP Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu-Giresun Havalimanı'nın kapatılmasına sert tepki gösterdi.
Ordulu Yolcular Zorda !

Ordu CHP Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu-Giresun Havalimanı'nın kapatılmasının gereksiz olduğunu ve bu durumun yerel yolcuları olumsuz etkilediğini açıkladı. 

Adıgüzel, "Ordu-Giresun Havalimanı neden kapatıldı?" sorusunu yönelterek, benzer tadilatların Trabzon Havalimanı'nda yapılırken kapatılmadığını vurguladı.Yapılacak çalışmanın pist değil, apron genişletme çalışması olduğunu belirten Adıgüzel, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"BİZ TRABZON HAVALİMANI KAPATILSIN DEMEDİK"

"Ordu-Giresun havalimanı neden kapatıldı diye sorduk. Tadilat gerekçesiyle kapatılmasına gerek yoktu benzer tadilatlarda, örneğin Trabzon havalimanı kapatılmadı, Ordu Giresun havalimanı da bu şekilde yapılabilirdi dedik. Cevap Trabzon'dan geldi. Trabzon'daki bazı çevrelerden eksik ve yanlış bilgi ile değerlendirmeler ve haberler yapılmış. Biz Trabzon havalimanı kapatılsın demedik. Tam tersine Ordu-Giresun havalimanındaki tadilat işi de kapatılmadan yapılabilirdi dedik.

Anlamamışsınız bir defa daha anlatayım; Ordu-Giresun havalimanındaki yapılacak olan çalışma pist çalışması değil. Bilmeden konuşmayın. Apron genişletme çalışması yapılıyor. Hatta buranın 90 gün kapatılması planlanmış sonra 50 güne düşürülmüş. O zaman şuna da cevap verin, baştan neden 90 gün düşünüldü? Ve nasıl 50 güne düşürüldü? Veya 50 günden daha da az bir süreye düşürmek mümkün mü? Bence mümkün.

Biz diyoruz ki Ordu-Giresun havalimanı yolcuları çevredeki diğer havalimanlarına yönlendiriliyor. Bunu zaten sefer sayılarından biliyoruz. Sayılar vermek isterim.Trabzon’da her 100 bin kişi için 36, Rize’de 15, Ordu-Giresun Havalimanı’nda bu sayı yalnızca 6’da kaldı.

"ORTADA BİR GERÇEK VAR Kİ KONUŞUYORUZ"

Trabzon’da nüfusa göre Ordu’nun 6 kat fazlası sefer var. Ortada bir gerçek var ki konuşuyoruz.

Peki, Trabzon 36 ise Ordu-Giresun neden 6? Bu anlayışın Ordu-Giresun havalimanını kapatarak diğer havalimanlarına yolcu taşıma amaçladığını söylüyoruz.

Biz bunları Ordulu ve Giresunlu hemşirelerimizin, yani bize görev veren insanların talepleri olarak iletiyoruz. Ben bunları dile getirmek zorundayım.

"ADALETLİ OLUNMALI"

Peki, bunu iktidar partisi milletvekilleri niçin savunmuyor? İktidar partisi milletvekili zaten Trabzonlu. Niye söylesin ki?

Biz sizlerin mikro milliyetçiliğiniz için, havalimanlarınız daha çok sefer sayısı yapsın diye buradan yollara düşmek zorunda mıyız? Ordulu ve Giresunlu yurttaşlar yollarda hem vakit kaybediyor hem de nakit kaybediyor. Sefer sayısı düşünce Ordu-Giresun havalimanındaki bilet fiyatları da artıyor.

Adaletli olunması lazım. Ordu ve Giresun'un diğer milletvekillerinin de bizim yaptığımız gibi bu işe sahip çıkması lazım."

MUZAFFER ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : Ordulu, Yolcular, Zorda, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler