HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Eylül 2024 Salı Saat: 13:12

“Türkiye'nin Güvenliği Risk Altında”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi.
“Türkiye'nin Güvenliği Risk Altında”

Adıgüzel, Türkiye’nin dış politikasını ve özellikle Suriye ile ilgili stratejilerini ele alarak, iktidarın tutumunu eleştirdiği önemli noktaları kamuoyuyla paylaştı.

Adıgüzel, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı : 

" Ortadoğu'da olacakları aylar öncesinden söyledik, herkes söyledi, bunlar görmedi, görmezden geldi.

Erdoğan 2019'da "Sisi mi diyeceğiz, Binali mi diyeceğiz" dedi. İstanbul halkı İmamoğlu dedi, ama kendisi bugün Sisi dedi, Binali de ortada kaldı.Rabia diye bu ülkeye neler yutturdunuz siz? Şimdi o dört parmak nerede ve ne anlamı kaldı?

 Ekonomideki sıkıntının kaynağı ekonomik değil, politik diyorum.Türkiye’de sadece 10 milyon sığınmacı beslemiyoruz, sınırın Suriye tarafında İdlip-Afrin'de de 6 milyon nüfus ve 100 bin asker besliyoruz. Bedelini fakir halk, çocuklarımız, gençlerimiz ödüyor.

Sınır ötesi harekat için tezkereye ihtiyaç yoktu, PKK paravandı. Tezkereler bölücü örgüt ile mücadele için değil, Suriye'deki İslami terör gruplarına destek vermek, BOP adına operasyon yapmak için çıkardılar. Oy vermedim, vermeyeceğim.

 AKP, Esad’la anlaşmaya çalışıyor. Mümkün mü? Bizim koşullarımızla mümkün değil. Esad “topraklarımdan çekilin” diyor. AKP de “bir şartla çekilelim, Kürtlerle bizim adımıza sen savaş” diyor. Niye savaşsın? Kürtlerden petrol ve buğday alıyor. Bazı gerçekleri görmek gerekiyor. Türkiye batağa saplandı.

Türkiye’yi Suriye batağına bunlar soktu. Ama bunlar çıkaramaz. Ancak CHP çıkarabilir. CHP, sınırları kapatır, “yaklaşanı indiririm” der ve çözer. Erdoğan diyemez çünkü buradaki İslamcı cihatçılarla siyasi akrabalığı ve geçmiş hukukları var. Kestirip atamaz. Atarsa da daha önce de olduğu gibi sağda solda bombalar patlar. O nedenle bu ancak CHP’nin Türkiye’nin kuruluş kodları ile başarabileceği bir iştir.

Atatürk’ün bir sözü var; “Arapların içişlerine karışmayın” diye. Çünkü Atatürk Sina ve Filistin cephesindeki 7. Osmanlı Ordusunun komutanıydı. Tüm Yıldırım ordularının komutanıydı. O bölgede savaşmış, bölgenin gerçeklerini bilen bir liderdi. Ancak AKP’lilerin böyle bir öngörüde bulunacak eğitimleri liyakatleri tecrübeleri yok ki.

Şimdi İsrail kuzeye ve doğuya, (dağılmasına neden olduğunuz) Suriye üstüne yürüyor, nerede duracağı da belli değil.Erdoğan ve avanesinin Batı ve İsrail adına yaptığı taşeronluk yarınlarda İskenderun'u, tüm ülkemizi riske atacak. O gün Erdoğan olmayacak ama biz yine burada olacağız." dedi. DUYGU BAŞ KURUCU

 




Anahtar Kelimeler : “Türkiye'nin, Güvenliği, Risk, Altında”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler