HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 15:57

Dervişoğlu: Fındık Yok, Ürün Kaybı Var!

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Tarım Politikalarını eleştirerek, 'Kokarca Sorunu Kök Salmış Durumda" dedi.
Dervişoğlu:  Fındık Yok, Ürün Kaybı Var!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek kahverengi kokarca zararlısının bölgedeki fındık bahçelerine ciddi zararlar verdiğini ifade etti. Dervişoğlu, bu durumu "Karadeniz'in ikinci pandemisi" olarak tanımladı ve kokarca zararlısının sadece tarımsal üretimi değil, aynı zamanda bu alanda geçimini sağlayan yüz binlerce insanın yaşamını da tehdit ettiğini vurguladı.

Dervişoğlu, "Bu sorun, Karadeniz'de kök salmış ve fındık üreticisinin hayallerini, geçim kaynaklarını kemiren bir bela. Sorunun kök nedeni, yalnızca iklim değişikliği veya böceğin istilacı yapısı değil. Asıl sorun, tarımsal planlamadaki uzun vadeli vizyonsuzluktur" dedi.

Kahverengi kokarca zararlısının etkisinin her fındık bahçesinde hissedildiğine dikkat çeken Dervişoğlu, "Ülkenin doğusundan batısına kadar her fındık bahçesinde aynı çığlık yükseliyor; 'Fındık yok, ürün kaybı var'" şeklinde konuştu.

Hükümeti eleştiren Dervişoğlu, çiftçilere verilmesi gereken yasal desteklerin sağlanmadığını belirtti. 2023 yılından kalan 202 milyar liralık alacaklarının ödenmediğini hatırlatarak, hükümetin tarım politikalarını sert bir dille eleştirdi. "Tarım sektörünün asıl pandemisi 2002'den beri Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Göreve başladıklarından beri tarım sektörünü adım adım çökerttiler" diyerek sözlerini tamamladı.

Dervişoğlu'nun bu açıklamaları, fındık üreticilerinin yaşadığı zorlukları ve hükümetin tarım politikalarındaki eksiklikleri gündeme taşıyarak, çözüm arayışlarının önemini bir kez daha vurguladı.

DUYGU BAŞ KURUCU




Anahtar Kelimeler : Dervişoğlu:, Fındık, Yok, Ürün, Kaybı, Var!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler