HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Ekim 2024 Cuma Saat: 16:24

"Çocuklar Tehlikede !"

TBMM’de devam eden Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi görüşmeleri sırasında CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, okullarda yaşanan temizlik, sağlık ve güvenlik açıklarına dikkat çekti.
"Çocuklar Tehlikede !"

 Adıgüzel, AKP hükümetinin eğitim sisteminde gerçekleştirdiği değişikliklerin, kendi ideolojisine hizmet eden bir yapı oluşturma amacını taşıdığını savundu.

Adıgüzel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim fakültelerini işlevsiz hale getirme, öğretmenler arasında ayrımcılık yaratma, siyaseti, cemaat ve tarikatları okullara sokma girişimini getiriyor.

"SORUNLARA DAİR HİÇBİR ÇÖZÜM YOK"

Peki ne yok? Okullarda temizlik yok, güvenlik yok, sağlık yok, yemek yok. Ekmek yok, içmek yok...

Öğrenciler için milli eğitim için güncel sorunlara dair hiçbir çözüm yok.

Yıllardır söylüyoruz; okullara temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, sağlık görevlisi diye.

Yapmadıkları temizliğe destek olmak için belediyelerimiz dahil olmaya çalışıyor ama onları da engelliyorlar. Belediyelerimizi yani kamu kurumlarını okullara sokmayan bu AKP zihniyeti, toplum yararına dernek ayağı ile cemaat ve vakıfları okullara sokuyor. Hangileri? TÜGVA, TÜRGEV, İlim Yayma...

"HEM SORUMLU SİZSİNİZ, HEN ENGELLİYORSUNUZ"

Geçtiğimiz günlerde Ordu'da TÜGVA'nın kurucu İl Başkanı kaçakçılıktan gözaltına alındı. Adliyede işlemleri devam ediyor. Okullara suçluları bile sokuyorlar. Ama en kıymetli varlıklarımızın okullarının temizliği için gelen belediyeleri sokmuyorlar.

Hem kirliliğin sorumlusu sizsiniz hem de okulların temizlenmesini engelliyorsunuz. Okullara 30.000 temizlik personeli demişsiniz 56.000 devlet okulu var. Burada dahi tutarsızsınız.

Koca bir pandemi geçirdik okullarda sağlık görevlisi yok. Bugünlerde doğrudan temasla geçen maymun çiçeğini konuşuyoruz. Bu şartlarda okullarda hem temizlik hem sağlık görevlisi yok.

Okullarda ciddi güvenlik açığı var. Okulların çevresi çetelerle, uyuşturucu tacirleri ile dolu. Türkiye artık uyuşturucu cenneti olarak anılıyor. Ama okullarımızda güvenlik görevlisi yok.

Milli Eğitim, ihtiyaç sahibi öğrencilere aylık 90-100 TL yardım yapıyor. Günlük yaklaşık 3 TL’ye geliyor. Verilen bu yardımla yarım litre içme suyunu ancak 3 çocuk bir araya gelip ortak alabilir.

"OKULLARA SİYASET SOKUYORSUNUZ"

Devletin birinci görevi çocukları ve geleceğini korumaktır. Eğitim ve sağlık anayasal haklardır. 56.000 okulda bir kadın bir erkek olmak üzere en az 112.000 temizlik görevlisi olması gerekir. İhtiyacı olan kız çocuklarını erkek personel tuvalete götüremiyor.Eğitimde esas yapmanız gereken harcamaları yapmayıp yandaş cemaat ve vakıflarınıza siyaset adına harcamalar yapıyorsunuz. Okullara siyaset sokuyorsunuz ama temizlik görevlisi sokmuyorsunuz.

Önümüzdeki süreçte belki yeni 15 temmuzların sebebi olacak suç şebekelerini okullara sokuyorsunuz ama kamu kurumları olan belediyeleri sokmuyorsunuz. Sayın Mansur Yavaş açıkladı; 270 başvuru aldık ancak 113'ü siyasi baskılarla hemen geri çekti diye.

Yazık değil mi? Bu da sizin utancınız olsun."

MUZAFFER ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : "Çocuklar, Tehlikede, !"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler