HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 16:13

İYİ Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş’a Eleştiri

İYİ Parti TBMM Grup Toplantısında, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu tarihi bir konuşmaya imza atarak gündemi sarsan açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş’a Eleştiri

Dervişoğlu, devletin ve milletin kutsallığını hedef alan Cumhuriyet karşıtı söylemlere sert bir yanıt verdi.

Dervişoğlu, "Devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz" gibi kabul edilemez ifadelerde bulunan bir şahsa tepkisini dile getirerek, İYİ Parti’nin Cumhuriyet değerlerine yönelik her türlü saldırıya karşı duracağını bir kez daha ilan etti. "Cumhuriyetimizin temel ilkelerine yapılan cüretkâr saldırılara karşı asla sessiz kalmayacağız" diyen Dervişoğlu, partinin bu konuda kararlılığını vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Eleştiri

Konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’u da hedef alan Dervişoğlu, Kurtulmuş’un görevi süresince tutarsız ve liyakatsiz bir yönetim sergilediğini ifade etti. Meclis’in itibarının zedelendiğini belirten Dervişoğlu, "Görevini kariyer basamağı olarak gören bu yönetim anlayışına karşı tepkimizi her fırsatta dile getireceğiz" dedi. Ayrıca Kurtulmuş’un milli bilinçten yoksun açıklamalarının, Meclis’i yönetme ehliyetine sahip olmadığını her geçen gün daha net bir şekilde ortaya koyduğunu savundu.

İYİ Parti’nin Yeni Anayasa Tavrı

Yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin de net bir duruş sergileyen Dervişoğlu, "İYİ Parti’nin bu acemi piyeste yeri yoktur, olmayacaktır" diyerek partinin Anayasa değişikliği girişimlerine karşı mesafeli tutumunu sürdürdüğünü belirtti. Kişisel çıkarları uğruna Meclis’i kullananlara karşı direnişlerinin, milletin yanında, adaletin ve demokrasinin ışığında devam edeceğini vurguladı.

Güçlü Yarınlar İnşa Etme Kararlılığı

Dervişoğlu, İYİ Parti olarak adalet, hürriyet, eşitlik ve kardeşlik ilkeleri doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceklerini ifade etti. Ülkenin geleceğini milletin iradesine olan inançla inşa edeceklerini belirterek, "Bu ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı en sert şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler