HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Ekim 2024 Perşembe Saat: 14:36

Verilen Sözler Tutulmadı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına yönelik tutumunu eleştirerek, işçilerin maaş ve mesai ücretlerini alamadığını iddia etti.
Verilen Sözler Tutulmadı!

 Akpınar, Belediye Başkanı Hilmi Güler’in yönetiminde işçilerin alacaklarını tahsil edemediğini ve verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Özellikle ORBEL ve OSKİ çalışanlarının yaşadığı mağduriyetlere dikkat çeken Akpınar, bu durumu "işçilerin emeğinin gasp edilmesi" olarak nitelendirdi.

ORBEL Çalışanları 8 Aydır Mesai Ücretlerini Alamıyor Akpınar, Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ORBEL’de çalışan işçilerin yaklaşık 8 aydır mesai ücretlerini alamadığını söyledi. ORBEL’in, Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli hizmetlerini yürüten bir iştirak olduğunu hatırlatan Akpınar, işçilerin mağdur edildiğini ve haklarının ihlal edildiğini belirtti. Bu sürecin işçilerin ekonomik olarak zor duruma düşmesine yol açtığını vurgulayan Akpınar, belediyeyi sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

İtfaiyeciler Yasaya Aykırı Şekilde Fazla Çalıştırılıyor 

Akpınar, Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye personelinin de yasada belirtilen çalışma saatlerinin üzerinde çalıştırıldığını ifade etti. İtfaiyecilerin yasal sınır olan 180 saat yerine 220 saate kadar çalıştırıldığını söyleyen Akpınar, fazla çalışmanın karşılığı olan mesai ücretlerinin ödenmediğini ve bunun işçilerin haklarına yapılan ciddi bir ihlal olduğunu belirtti.

OSKİ Çalışanları 5 Yıldır Mesai Ücretlerini Alamıyor

 Akpınar, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) çalışanlarının da yaklaşık 5 yıldır mesai ücretlerini alamadığını, bu durumun işçileri büyük mağduriyete sürüklediğini belirtti. Çalışanların mesai ücretleri yerine izin kullanma hakkına sahip olduğunu, ancak bu hakkın da verilmediğini ifade eden Akpınar, böylece hem mesai ücretlerinin hem de izin haklarının gasp edildiğini vurguladı.

Seçim Öncesi Verilen Sözler Tutulmadı 

Akpınar, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Hilmi Güler’in, ORBEL çalışanlarıyla toplu iş sözleşmesi imzalayarak zam yapma sözü verdiğini hatırlattı. Ancak seçim sonrası bu sözlerin tutulmadığını, çalışanların umutlarının boşa çıkarıldığını ifade etti. Akpınar, bu taahhütlerin yerine getirilmediğini ve işçilerin haklarının göz ardı edildiğini belirtti.

ORBEL ve OSKİ Arasında Maaş Farkı 

Akpınar, Hilmi Güler’in OSKİ çalışanları ile ORBEL çalışanlarının aynı maaşı almasını istediğini belirttiği açıklamalarını hatırlatarak, bugün OSKİ çalışanlarının maaşlarının ORBEL çalışanlarının maaşlarının %30 altında olduğunu söyledi. Bu maaş farkının yanı sıra mesai ücretlerinin de ödenmemesi, işçiler arasındaki adaletsizliği daha da derinleştirdi.

"Belediyenin Nesi Varsa Satıyorsunuz" 

Akpınar, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin mali durumunun belirsiz olduğunu ve belediyenin pek çok varlığını sattığını iddia ederek, “Belediyenin nesi varsa zaten sattınız, satıyorsunuz. Daha ne kaldı bilmiyorum. Ama en azından çalışan emekçinin işçinin hakkını gasp etmeyin” dedi. CHP olarak işçi ve emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini, tüm örgütleriyle çalışanların yanında olacaklarını belirtti.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : Verilen, Sözler, Tutulmadı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler