HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Ekim 2024 Pazar Saat: 11:31

EMEP; "Kapitalizm ahlakı da vicdanı da çürütür."

Emek Partisi Ordu Üniversitesi öğrencisinin tecavüz ve tehdit edilmesine; hastanede çocuk ölümlerine tepki gösterdi.
EMEP; "Kapitalizm ahlakı da vicdanı da çürütür."

Emek Partisi (EMEP), Ordu Üniversitesi öğrencisinin tecavüz ve tehdit edilmesine; hastanede çocuk ölümlerine tepki gösterdi. 

Emek Partili kadınlar adına açıklama yapan Remziye Türkatalay, "Her gün kadın katliamı, tecavüz ve taciz olayının yaşanması nedeniyle öfkeliyiz. Bu yetmez gibi sağlık alanı para kazanmak, rant uğruna her türlü barbarlığı göze alabilecek, bebekleri bile katledecek düzeye geldi. Sağlığın özelleştirilmesi sonucu, para hırsı nedeniyle bebek ölümlerini de gördük. Kapitalizm ahlakı da vicdanı da öldürüyor. Kapitalizmin vahşi yüzüne bir kez daha tanık olduk." dedi.

ÇIĞLIKLAR DUYULMUYOR

Kadınların, gençlerin çığlıkları duyulmak istemediğini belirten Türkatalay, “Cezaevinden çıkıyorlar, mahkemeden salınıyorlar gününde boşanmak isteyen eşini ya da eski eşini öldürüyor. Tecavüz ediyorlar. Kadın destek istiyor ancak korunamıyor. Kadın katliamları, tecavüz, taciz yaygınlaşıyor. Ordu Üniversitesi öğrencisi F.A’nın çığlığı kulakları patlattı, yürekleri dağladı. Yarın gencimizin başına neler geleceği bilinmez. Bir an önce koruma altına alınmalı, suçluların hesap sorulmalıdır." dedi.

BİR İSTİFA BİLE YOK

Türkatalay, yaşananlar karşısında bir istifa edenin bile olmamasını eleştirerek, "Halkımızın her kesiminin can güvenliğinden sorumlu olanlar basit bir açıklama yaparak işi geçiştiriyorlar. Narin'in katili hala ortaya çıkarılamadı. Vahşet yaşanıyor, olan kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, bebeklerimize oluyor. Sorumlulardan bir istifa eden de olmuyor. Yaşananlardan iktidar sorumlu. Kapitalizmin ahlaksızlığını, vicdansızlığını, vahşiliğini yaşıyoruz. Emek Partisi olarak emekçileri, kadınları, gençleri; partileri, sendikaları, emek ve meslek odalarını ülkenin kaderini kendi lehine çevirmesi için ortak mücadeleye çağırıyoruz." dedi.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler