HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Ekim 2024 Pazar Saat: 21:26

İstanbul Barosu Başkanını Seçti

Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, İstanbul Barosu'nun yeni başkanı seçildi.
İstanbul Barosu Başkanını Seçti

İstanbul Barosu'nun başkanlık seçimlerinde, Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu yeni başkan olarak seçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimde, Değişim İçin Avukatlar Grubu adayı olan Kaboğlu, diğer 11 adayla kıyasıya bir yarışın ardından İstanbul Barosu’nun yeni başkanı oldu.

Seçime katılım oldukça yüksekti. 64 bin 72 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde, oy verme işlemi sabah saat 09.00’da başladı ve gün boyu devam etti.

Seçim sürecinde Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu tarafından görevlendirilen memurlar, 161 sandıkta avukatların oylarını güvenli bir şekilde kullanmalarını sağladı.

İstanbul Barosu başkanlığı için toplamda 12 aday yarıştı. Mevcut başkan Filiz Saraç ve başkan yardımcısı Ali Gürbüz, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan aday gösterildiler.

Diğer adaylar arasında, Hasan Kılıç (Avukatın Yükselişi Hareketi Grubu), Mert Er Karagülle (Değişim İçin Güçlü Baro Grubu), Turgay Bilge (Avukat Hakları Grubu), Türkan Kara (Genç Hukuk Hareketi Grubu), Metin Uraçin (İstanbul Avukatlar Birliği Grubu), Abdülhalim Yılmaz (Bağımsız Avukatlar Grubu), Hakan Çatak (İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu) da yer aldı. Ayrıca, Yasin Şen ve Savaş İşleyen bağımsız aday olarak yarışa katıldılar.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul Barosu’nun yeni başkanı olarak seçilen Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, yaptığı ilk açıklamada, baronun daha güçlü bir yapıya kavuşması için çaba göstereceğini belirtti.

Kaboğlu, avukatların sorunlarına çözüm bulmaya odaklanacağını ve mesleki dayanışmayı artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Kaynak: PHA




Anahtar Kelimeler : İstanbul, Barosu, Başkanını, Seçti,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler