- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
TARÇIN ÇAYININ SAĞLIK POTANSİYELİ NELERDİR?
Geleneksel bir içecek olan tarçın çayı, sıcak suyla demlenen çubuk ya da toz tarçınla hazırlanan bir içecek olarak dikkat çekiyor.
Diyetisyen Rıdvan Arslan, bu içeceğin potansiyel sağlık faydalarını değerlendiriyor.
Tarçın çayı, dengeli bir beslenme düzeninin ve sağlıklı yaşam tarzının bir parçası olarak tüketildiğinde çeşitli olası faydalar sunabilir. Arslan'a göre tarçın çayının sağlık açısından bazı potansiyel faydaları şunlar:
Antioksidan Gücü: Tarçın, antioksidanlar bakımından zengin bir içeriğe sahip. Bu özellik, hücreleri serbest radikallere karşı koruyarak kronik hastalık riskini azaltabilir.
İltihap Azaltıcı Etki: İçerdiği bileşikler sayesinde tarçın çayı, vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılı olabilir.
Kan Şekeri Düzeylerini Dengeleme: Bazı çalışmalar, tarçının kan şekerini düşürebileceğini ve tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini göstermektedir.
Kalp Sağlığına Olumlu Etki: Tarçın, kan basıncını düşürebilir ve kötü kolesterol seviyelerini azaltarak kalp sağlığına katkıda bulunabilir.
Kilo Yönetimi ve Metabolizma: Tarçın çayı, metabolizmayı hızlandırarak ve iştahı kontrol altına alarak kilo yönetimine yardımcı olabilir. Ancak etkileri genellikle diyet ve egzersizle desteklenmelidir.
Sindirim Sağlığı: Sindirim sistemini sakinleştirici etkilere sahip olabilir ve sindirim sorunlarını hafifletebilir. Ayrıca bağırsak sağlığına katkıda bulunabilir.
Bilişsel İşlevi Geliştirme: Bazı araştırmalar, tarçının bilişsel işlevi olumlu yönde etkileyebileceğini gösterse de, bu konuda daha fazla çalışma gerekmektedir.
Doğal Mikroplarla Mücadele: Tarçın, doğal antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve bağışıklık sistemini destekleyebilir.
Diş Sağlığı: Geleneksel olarak diş bakımında kullanılan tarçın, ağız kokusuyla ve bakterilerle mücadelede yardımcı olabilir.
Ruh Hali ve Stres: Tarçının rahatlatıcı aroması bazı insanlar için stres seviyelerini düşürebilir ve rahatlama sağlayabilir.
Ancak, tarçın çayının aşırı tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceği unutulmamalıdır. Özellikle özel sağlık durumları veya ilaç kullanımı söz konusuysa, bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.
HABER:TUĞÇE ARSLAN