- 11:09 KADES ve Dolandırıcılık Seminerleri
- 11:01 Kuran-ı Kerim Hatim Programı Düzenlendi
- 10:43 ''Büyüklerimize Vefa Zamanı''
- 10:41 19 İlçeden Gelen Talepler Dinleniyor
- 10:36 Kahverengi Kokarca Mücadelesi Devam Ediyor
- 10:23 Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu Düzenlendi
- 10:13 Destek Verenlere Teşekkür Ziyareti
- 10:03 Makam Ziyaretleri Yapıldı
- 10:00 Dereceye Girenleri Ödüllendirdi
- 09:55 Erol Bayrak'ın Kabri Ziyaret Edildi
- 09:47 Avrupa'da Tarih Yazdı
- 09:39 Yarım Kalan Halı Saha Projesi tamamlanıyor
- 09:25 Çiftçilere 112,2 Milyon Destek
- 09:24 Rakip Macaristan
- 09:23 Türkiye'den 3. Müze Avrupa'da Yarışacak
Fındık Fiyatı
Enkazdan Toplanan Atıklardan Sanat Eseri Oluşturdular
Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi (ADIMEK) tarafından açılan kursta, usta ve kursiyerler tarafından deprem sonrası enkazlardan toplanan atıklar, çeşitli işlemlerden geçirilerek, hem geri dönüşüme kazandırılıyor hem de 6 Şubat depremini anımsatan minyatürler haline getiriliyor.
Kursun Usta Öğreticisi Nadire Harıkçı, daha önce kursiyer olar katıldığı eğitimde şu an usta öğretici olarak sanatını sürdürdüğünü söyledi. Deprem gibi üzücü bir durumda dahi geri dönüşümü düşünerek çalışmalar yürüttüklerini anlatan Harıkçı, “Yaptığımız çalışmalara bakıldığında kırık bir küp veya kâğıttan yapmış olduğumuz bebekler gibi çeşitli maddelerden bir şeyler elde etmeye çalışıyoruz. Bu işe olan merakım çocukluk dönemimden bu yana gelen bir durum. Usta öğreticilik serüvenim yine geçmiş dönemlerde belediyemizin açmış olduğu kurslara dayanıyor. İlk etapta kursiyer olarak katıldığım kurslarda kendimi geliştirerek sınavlara hazırlandım. Sınavlarda aldığım başarı sonrası burada usta öğretici olarak göreve başladım." dedi.
6 Şubat depremi sonrası yıkıntıların arasındaki çöpe atılacak parçaları geri dönüşüme kazandırdıklarını belirten Usta Öğretici Perihan Pamukçu ise "Deprem süreci sonrası enkazlardan bulduğumuz ve değerlendirebileceğimiz malzemeleri toplamaya başladık. Kız kardeşimin yıkılan evinin enkazından çıkarmış olduğum kendisine ait olan kot pantolonu değerlendirmemi istemesi üzerine pantolonu bir tablo haline getirdim. Geri dönüşümle gelen tülleri ve boya tekniklerini uygulayarak yapmış olduğum bu tablo dünya kadınlar gününde yaptığımız sergimize katılan Adıyaman Valisi Sayın Osman Varol tarafından beğenilerek Adıyaman’a kurulacak olan deprem müzesinde kullanılacağını ve koruma altına aldıklarını söyledi." diye konuştu.
Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi Koordinatörü Ramazan Dinç de amaçların dönüşüm akademisi veya geri dönüşüm merkezi olarak hizmet vermek olduğunu ifade etti.
Merkezlerindeki iki sınıfta kursiyerlere eğitimler verdiklerini kaydeden Dinç, "Fatih Kadın ve Gençlik Merkezimizde iki sınıfımız bulunuyor. Bizim buradaki amacımız sınıf olmaktan ziyade Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren geri dönüşüm akademisi veya geri dönüşüm merkezi olarak hizmet vermek. Şuan burada görmüş olduğunuz el işi ürünlerin tamamı geri dönüşüme uygun malzemelerden yapılmıştır. Burada yumurta kolilerini, kozalakları veya mısır koçanlarını kullanarak bir şeyler yapmaktayız. Burada geri dönüşümün yanı sıra kültürümüzü ve sanatımızı birleştirerek atıl durumda bulunan malzemelerden bir şeyler yapıyoruz. Burada görmüş olduğunuz ürünlerde hocalarımız ve kursiyerlerimizin emekleri oldukça çok." ifadelerini kullandı.
Kaynak : PHA