HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Temmuz 2024 Pazar Saat: 18:30

Ezbere Bilen Herkesi İlgilendiriyor

Türkiye'de milyonlarca insan 11 haneli T.C. kimlik numarasını ezbere biliyor. Bu kapsamda vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ezberinizde ilk 2 numarayı önce söylüyorsanız, belirli bir zeka türüne sahip olabilirsiniz
Ezbere Bilen Herkesi İlgilendiriyor

Türkiye'de milyonlarca insan 11 haneli T.C. kimlik numarasını ezbere biliyor. Bu kapsamda vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ezberinizde ilk 2 numarayı önce söylüyorsanız, belirli bir zeka türüne sahip olabilirsiniz...

Ezberleme biçiminiz zekanızı ele veriyor. T.C. kimlik numaranızı nasıl ezberlediğiniz zekanızı gösteriyor. Ezberleme şekliniz sosyal, matematiksel, müzikal ve daha birçok zeka türünü belirleyebilir. Farklı zeka türleri farklı ezberleme biçimleriyle bağlantılı. İşte zeka türünüzü keşfetmenin ilginç yolları!

SORGULAYICI VE SPORTİF ZEKA: 4+4+3

"4+4+3" şeklinde ezberliyorsanız, sorgulayıcı ve sportif zekanız öne çıkıyor. Bu kişiler her şeyin bir nedeni olduğuna inanır ve neden-sonuç ilişkisi kurar. Hareket halinde olmayı tercih ederler ve durağanlık onlara göre değildir.

KİŞİSEL-İÇSEL VE SOSYAL ZEKA: 4+3+2+2

"4+3+2+2" şeklinde ezberleyenler, kişisel-içsel ve sosyal zekaya sahiptir. Bu bireyler, neler yapabilecekleri konusunda kusursuz bir öngörüye sahiptirler. Başladıkları işlerde başarı elde etme olasılıkları yüksektir ve beceri-hedef uyumları dikkat çekicidir.

SOSYAL VE MÜZİKAL ZEKA: 3+2+2+2+2

"3+2+2+2+2" şeklinde ezberleyenler, sosyal ve müzikal zekaya sahip bireylerdir. Dışa dönük olup yalnız kalmak istemezler. Yüksek enerjili ve liderlik özelliklerine sahip olan bu kişiler, iletişimde etkilidirler ve ikna kabiliyetleri gelişmiştir. 3-2-2-2-2 şeklinde ezberleyenler, sosyal zekaya sahiptir ve yalnızlıktan kaçınırlar.

MATEMATİKSEL VE SOSYAL ZEKA: 3+3+2+3

"3+3+2+3" şeklinde ezberleyenler, matematiksel ve sosyal zekaya sahiptir. Analitik düşünme konusunda ön plana çıkarlar ve sağlıklı sonuçlar elde edebilirler. Tümdengelim ve tümevarım konularında başarılıdırlar. Analitik düşünme ve sorgulayıcı kişilikleri ile öne çıkarlar. Sayısal alanlarda ve çözümleme işlerinde başarılıdırlar.

MÜZİKAL VE DİLBİLİMSEL ZEKA: 3+3+3+2

"3+3+3+2" şeklinde ezberleyenler, müzikal ve dilbilimsel zekası güçlü bireylerdir. Kendilerini ifade etme konusunda çok başarılıdırlar. Ritmik kalıplar ve sesler üzerinde düşünmede iyidirler.

DİLBİLİMSEL VE MATEMATİKSEL ZEKA: 2+2+2+2+2+1

"2-2-2-2-2-1" şeklinde ezberleyenler, dilbilimsel ve matematiksel zekaya sahiptir. Beyinlerinin her iki lobunu aktif şekilde kullanabilirler. Etkili konuşma, çabuk öğrenme, sunum yapma ve tartışma yönetme yeteneklerine sahiptirler.

SOSYAL VE GÖRSEL ZEKA: 2-3-3-3

"2-3-3-3" şeklinde ezberleyenler, sosyal ve görsel zekaları gelişmiş bireylerdir. Sanata eğilimli olup yön ve yol bulma yetenekleri yüksektir. Görsel hafızaları gelişmiştir ve bir şeyi görsellerle kodlayarak kolayca ezberleyebilirler.

DOĞAL VE İÇSEL ZEKA: 2-3-2-2-2

"2-3-2-2-2" şeklinde ezberleyenler, doğal ve içsel zekaya sahiptir. Varlıkları ayırt etme konusunda inanılmaz yeteneklidirler. Mantıkları duygularına göre baskındır, çevrelerinde akıp giden hayatı ve kendilerini sürekli sorgularlar.

ANALİTİK ZEKA: 2-2-2-2-3

"2-2-2-2-3" şeklinde ezberleyenler, analitik zekaya sahiptir. Mantık ve matematiğe dayalı işlemleri kısa sürede sonuçlandırabilirler. Karmaşık problemler onlar için kolaydır. Bilgisayar programlama ve kodlama alanlarında başarılıdırlar.

Ezber şekliniz, zekanızın hangi alanlarda güçlü olduğunu ortaya çıkarabilir. Kendinizi daha iyi tanımanın yollarından biri de T.C. kimlik numaranızı nasıl ezberlediğinizi keşfetmek. Bu yöntem, zekanızı anlamak için eğlenceli ve ilginç bir yol sunuyor. Zekanızın hangi alanlarda güçlü olduğunu keşfedin ve kendinizi daha iyi tanıyın!

SÖZCÜ

 

 




Anahtar Kelimeler : Ezbere, Bilen, Herkesi, İlgilendiriyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler