HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 18:17

Şakir Gürel; “Dünyamız, Şiddetin Olmadığı Bir Dünya Olsun”

ÜMİD & TİMEF & AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel’den şiddetsizlik çağrısı.
Şakir Gürel; “Dünyamız, Şiddetin Olmadığı Bir Dünya Olsun”

2 Ekim Uluslararası Şiddetsizlik Günü” nedeniyle bir mesaj yayınlayan ÜMİD & TİMEF & AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Dünyamız, şiddetin olmadığı bir dünya olsun” dedi.

Konuyla ilgili açıklamasında “2 Ekim Uluslararası Şiddetsizlik Günü” etkinliklerinin farkındalık oluşturması anlamında önemine vurgu yapan Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON), Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) ve Ünye Medya İletişim Derneği (ÜMİD) Genel Başkanı Şakir Gürel, şiddetsiz bir dünya oluşması için çağrıda bulundu.

2 Ekim tarihinin Hindistan’ın bağımsızlık kahramanı Mahatma Gandhi’nin doğum günü olduğunu da hatırlatan Şakir Gürel; “Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından 5 Haziran 2007 tarihinde alınan kararla, Hindistan Bağımsızlık Hareketi lideri Mahatma Gandhi’nin doğum günü olan 2 Ekim,  Uluslararası Şiddetsizlik Günü ilan edilmiştir. Mahatma Gandhi şiddet karşısında şiddetsiz kalmanın önemini tüm dünyaya göstermiş olup şiddetsiz direnişiyle Hindistan’ın bağımsızlık hareketine liderlik etmiştir. Şiddet kavramı Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan Dünya Şiddet ve Sağlık Raporu’nda; ‘kişinin kendisine, başka bir kişiye veya bir gruba ya da topluluğa karşı, yaralanma, ölüm, psikolojik zarar, kötü gelişim veya mahrumiyetle sonuçlanan veya sonuçlanma olasılığı yüksek olan, tehditle veya fiili olarak fiziksel güç veya kuvvet kullanımı’ olarak tanımlanmıştır. Dünyamız, şiddetin olmadığı bir dünya olsun” dedi.

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler