HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ekim 2024 Pazar Saat: 15:11

Altınordu Belediyesi’nden disleksi farkındalığı etkinliği

Altınordu Belediyesi, 8 Ekim Dünya Disleksi Farkındalık Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Altınordu Belediyesi’nden disleksi farkındalığı etkinliği

Altınordu Belediye'si disleksi farkındalık Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Özel öğrenme güçlüğü tanılı çocuklar ile ailelerini bir araya getiren etkinlikte, çocuklar velileriyle birlikte cam, sepet örme ve boyama çalışması yaptı.

Altınordu Belediyesi ile Disleksi Aileleri Derneği Ordu Temsilciliği, 2-8 Ekim Ekim Disleksi Farkındalık Haftası’nda disleksi hastası çocuklar için eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Altınordu Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe 7-18 yaş arasındaki disleksili çocuklar, anneleri ve eğitmenler katıldı. Çocukları ve anneleri, eğitmenlerle birlikte cam, sepet örme ve dekoratif boyama çalışması yaptı. Keyifli dakikalar yaşayan çocukları ziyaret eden Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, cam çalışması yaparak, farkındalık etkinliğine destek oldu.

BAŞKAN TEPE: ETKİNLİKLERLE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK

Halkın evi Altınordu Belediyesi’nde çok özel misafirlerin ağırlandığını belirten Başkan Ulaş Tepe, “İçinde bulunduğumuz hafta Disleksi Farkındalık Haftası. Biz de burada düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle disleksiye dikkat çekmek istedik. Altınordu’muzda ailelerimiz çocuklarında bu tür bir tanıya sahipse derneğimizle iletişim kurmalarını bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

KESKİN: AİLELERİMİZ TANI ALMALARIYLA İLGİLİ ÇEKİNMESİNLER

Disleksi Aileleri Derneği Ordu Temsilcisi Dr. Seda Keskin de, “Disleksi toplumda okuma güçlüğü olarak biliniyor ancak aslında bu özgül öğrenme güçlüğünün alt başlıklarından bir tanesi. Sadece okuma güçlüğü değil; yazma, matematik ve beden koodinasyon güçlüğü olarak karşımıza çıkabilir. Sıklıkla ilkokulda tanısını alırlar. Ailelerimiz lütfen tanı almalarıyla ilgili çekinmesinler. Bizlere ulaşabildikleri her durumda desteğe ve yardıma Disleksi Aileleri Dayanışma Derneği olarak hazırız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler