Lütfen Bir Tarih Seçiniz
- 15:18 Lokantadan hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
- 15:18 Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı
- 15:06 UCM: Netanyahu için tutuklama emri çıkardı
- 15:01 2024’ün kelimesi “manifest” oldu
- 14:53 En sinirli ülkeler listesi açıklandı!
- 14:42 Fatsa Belediyesi Hizmet ve Projeleriyle Şehri Geliştiriyor
- 14:33 Büyükşehir ve Dünya Bankası İş Birliğiyle Tarıma Destek
- 14:33 Ordulu Kerim Aydemir’e “En İyi Yönetmen” Ödülü
- 14:04 İkizlerin Sahneye Yansıyan Büyülü Dünyası
- 13:43 Teşvik ve Destekler Semineri Düzenlendi
- 13:32 Aybastı Meslek Yüksekokulu İnşaatı Devam Ediyor
- 13:07 Eğitim İçin Yollar Asfaltlandı
- 12:32 İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor
- 12:27 Kötülük her zaman kötü mü?
- 12:22 Bağırsak sağlığı psikolojiyi etkiliyor
21 Kasım 2024 Perşembe
Fındık Fiyatı
Fındık Fiyatı
18 Ocak 2024 Perşembe Saat: 14:23
NE KADAR AZ TÜKETİRSEK O KADAR AZ ATIK OLUŞUR
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Küresel Isınmanın etkilerini azaltmak için bireysel olarak yapılabilecek uygulamalar ve önlemler için anaokullarında farkındalık eğitimlerini sürdürüyor.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli Ömer Hüseyin Çağatay Ana Okulu’nda minik öğrencilere, Küresel ısınmanın yaşamımıza olan olumsuz etkileri ve yapılabileceklerle ilgili olarak atıksız yaşam ve geri dönüşüm konularında bilgi verdi. Ateşli minik öğrencilere ayrıca iklim değişikliğine karşı organik atıklardan kompost yapımı konusunda, Bokashi Kompost Uygulama seti ile birlikte uygulama eğitimleri verdi.
SUSUZLUK VE GIDA
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli eğitim sonunda yaptığı açıklamada, "Eğitimlerimiz çok güzel geçiyor. Çocuklarımıza Küresel ısınmanın etkilerini, küresel ısınmanın etkilerini durdurabilmek için bireysel olarak neler yapabiliriz onlarla ilgili bilgiler verdik. Onun dışında ayrıca küresel ısınmanın etkileri sonucu ortaya çıkabilecek susuzluk, gıda, gıda eksikliği ve gıda kıtlığına karşı önlem almaya çalışıyoruz. Hepimizin köyü var, köylerimizde ve okulumuzda özellikle atıklardan, organik atıklardan kompost yapımı konusunda bilgiler verdik. Bunun takipçisi olacağız. Minik öğrenciler birkaç ay sonra oluşan kompost da kendi bitkilerini, kendi sebzelerini, meyvelerini yetiştirebilecek. Bunun yapımıyla ilgili bilgiler verdik." dedi.
"EN ÖNEMLİSİ AZ TÜKETMEK"
Kaynakta ayırmanın çok önemli olduğunu ifade eden Derya Özcan Ateşli, "Ama en önemlisi de az tüketmek çok önemli. Ne kadar az tüketir isek o kadar az atık oluştururuz. Onunla ilgili çocuklarımıza özellikle vurgulayarak bilgi verdik. Atık pilleri, elektronik atıkları, geri dönüşüm atıklarını, organik atıklarını, hepsini kaynakta biriktirip atık pilleri okullara götürdüğümüz atık pil kutularına atacaklar. Yine aynı şekilde geri dönüşümlerini de mavi kumbaralara ve iç mekan kutularına atacaklar. Elektronik atıklarını, bitkisel atık yağları yine aynı şekilde evlerinde, okullarında, kaynakta ayrı biriktirip hepsini belediyemizin atık toplama noktalarında bulunan atık biriktirme ekipmanlarını atacaklar. Yağları da aynı şekilde atık yağ kutularına atacaklar. Çocuklarımızı özellikle örgütlüyoruz ki evde biriken tüm atıklarını, özellikle atık yağlarını lavabodan annelerine döktürmemelerini istiyoruz. Çünkü dökülen lavaboya dökülen her atık yağ alıcı ortam dediğimiz bizim denizlerde, göllerde ve sulardaki tüm canlıların yaşamını bitiriyor. Oksijen almasını engellediği için orada bataklık haline dönüşmesini ve canlıların yok olmasına sebep oluyor. Özellikle çocuklarımıza bunu anlattık ki etkili olsun." diye konuştu.
HABER MERKEZİ
Haber Yorumları ( 0 Adet)
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?