- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'nı Uygulaması Başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; "Bakanlığımıza bağlı 106 engelli bakım ve rehabilitasyon merkezinde 7 bin 53 engelli bireye, ayrıca 312 özel bakım merkezinde 29 bin engelli bireye yatılı bakım hizmeti sunuyoruz" dedi
Altındağ Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi Açılış Töreni'nde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık olarak herkesi kapsayan bir hizmet yelpazesine sahip olduklarını belirtti.
Çalışmalarının odağında her zaman aile olduğunu, aile yapısını korumak ve güçlendirmek vizyonuyla sosyal politikalar ürettiklerini ve bu politikaları hizmete dönüştürdüklerini aktaran Bakan Göktaş, özel gereksinimli aile bireylerine yönelik hizmetleri ayrıca önemsediklerini belirterek; "22 yıllık AK Parti iktidarları süresince attığımız önemli adımlar arasında engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetlerimiz bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde engellilik alanında tarihi adımlar attık. Sosyal politikalar geliştirme anlamında adeta çığır açtık. 2002'den bugüne, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm noktasında Türkiye'de ilkleri başardık" diye konuştu.
Türkiye'nin ilk Engelliler Kanunu'nu 2005'de çıkararak hukuki altyapıyı oluşturduklarını, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmeyi imzalayan ilk ülkeler arasında yer aldığını belirten Bakan Göktaş, 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2030 Engelsiz Vizyon Belgesinin politikalarını belirleyen temel yol haritası olduğunu vurguladı.
Bu yıl Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'nı uygulamaya başladıklarını belirten Bakan Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sahaya yansımayan politikanın kıymeti yoktur. Bu sebeple geliştirdiğimiz politikaları başarıyla uygulamaya geçirdik. Engelli bireylerimize yönelik gündüz bakım, rehabilitasyon ve aile danışma merkezlerimizi ülke genelinde her ilde en az 1 merkez olacak şekilde planladık. AK Parti belediyeleri ve başkanlarımızla beraber bu sayı her ilçede yaygınlaşacak. Çünkü biliyoruz ki yaparsa AK Parti yapar. Halihazırda 137 gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezinde engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bakanlığımıza bağlı 106 engelli bakım ve rehabilitasyon merkezinde 7 bin 53 engelli bireye ayrıca 312 özel bakım merkezinde 29 bin engelli bireye yatılı bakım hizmeti sunuyoruz. 2024 yılı ocak ayı itibarıyla 143 umut evinde, 594 engellimiz ev ortamında bu hizmetimizden faydalanıyor."
HABER MERKEZİ