- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Üreticiler Mağdur!
Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, Ferrero’nun fındık piyasasına egemen olduğunu söyleyerek ,” Sorun yalnızca FERRERO değil, devlet politikası. Devletin tarım politikası serbest pazar- piyasa üzerine olunca tarım ve gıda şirketlerinin dediği oluyor.” dedi.
FERRERO’nun fındık piyasasına egemen durumda olduğunu ve yaklaşık 10 bin üreticiyle sözleşmesi olduğunu belirten Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, “Üretimi kendi ziraat mühendislerine denetlettiriyor. Sorun yalnızca FERRERO değil, devlet politikası. Devletin tarım politikası serbest pazar- piyasa üzerine olunca tarım ve gıda şirketlerinin dediği oluyor.” dedi.
“Çözüm Demokratik Halkçı Tarım Politikaları”
FERRERO'nun Rekabet Kurulu ile görüşmesi ve taahhüt vermesi sorunu çözmüyor. Devlet maliyeti de karşılamayan taban fiyatı sirketlerin istediği biçimde açıklıyor ve yeterince fındık almıyor. Açıklanan fiyat enflasyon nedeniyle kuşa dönüyor. Eylül ayındaki 82TL ile bugün ise 130 TL' ye alınıyor. Enflasyon nedeniyle Eylül ayının 82TL'si ile bugünün 130 TL'si arasında değer farkı yok. Devlet enflasyon nedeniyle fındık fiyatını güncellemeyeceği için yine tarım ve gıda tekelleri belirleyici olacak, üretici mağdur edilecek. Çözüm demokratik halkçı tarım politikaları ve üreticinin örgütlü gücünü göstermesindedir. Yerli ve yabancı tarım ve gıda şirketleriyle devletin iç içe tarım politikalarını belirlenmesini önüne geçmek zorundayız."