- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Şelaleler Şehri Ordu Derneği’nden Çanakkale Destanı Oratoryosu
Ordu'nun manevi değerlerine sahip çıkan Şelaleler Şehri Ordu Derneği (ŞELORDER), Çanakkale Destanı'nı anmak ve milli şuurun gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla bir gala programı düzenledi. Program, Ordu Valisi Muammer Erol'un da katılımıyla gerçekleşti.
Gala programı, Yönetmen Prof. Dr. Mehmet Yılmaz liderliğindeki Şelaleler Şehri kısa filminin gösterimiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:
"Çanakkale Zaferi, 'çılgın Türkler'in imkansızı başardığı, insanlık tarihinde eşi benzeri az görülen bir zafer destanıdır. Bu destanın kahramanları, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz, bizler için büyük bir milli gurur kaynağıdır. Biz de Şelaleler Şehri Ordu olarak, bu büyük destana saygı duruşunda bulunmak ve Çanakkale Ruhu'nu gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu programı düzenledik."
Programda yer alan sahnelerin önemine vurgu yaparak devam eden Yılmaz, "628 genç evladımız vatan için şehit oldu. Conkbayırı'nda, Arıburnu'nda, Kanlısırt'ta, Topçularsırt'ta hissedilen o barut ve kan kokusu hala etkisini sürdürüyor. Bu ruhu yaşatmak, onların aziz hatıralarını canlı tutmak bizim için bir görevdir" dedi.
Yönetmenlik görevini üstlenen Selim Uyar'ın, gönüllülerin fedakarca katkılarıyla ortaya çıkan bu oratoryonun Türkiye'de benzeri olmayan bir eser olduğunu belirten Yılmaz, "Çoğu sahne tecrübesi olmayan arkadaşlarımız, gönülden katkı sağladılar. Mesai saatlerinden sonra gece geç saatlere kadar provalar yaptılar. Ortaya, Türkiye'de çok az örneği olan böyle bir oratoryo çıkarabildik" ifadelerini kullandı.
Program, Çanakkale Destanı'nın anısına yapılan bu özel etkinlikle sona erdi. ŞELORDER, milli değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına yaptığı bu önemli çalışmayla dikkat çekti.
HABER MERKEZİ