- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Terme'de Fındık Üreticileri Bilgilendirildi
Samsun'un Terme ilçesinde fındık üreticilerini bilgilendirmek ve kahverengi kokarca ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla "Fındıkta Bitki Koruma Problemleri Konferansı" gerçekleştirildi.
Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, Terme Belediyesi Kültür Merkezi’nde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimi yapılan bölgelerde yaşayan nüfusun çoğunlukla gelirini fındık yetiştiriciliğinden sağladığını söyledi.
Bu durumun fındığın bölge insanının sosyoekonomik yapısı üzerine etkisini, dolayısıyla Türkiye için ne kadar stratejik bir ürün olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Demir,
"Türkiye'de fındık üretiminde Samsun, ikinci sırada gelmektedir. Samsun'a baktığımızda ise Terme ilçemiz, en çok üretimin yapılan ilçe konumundadır." dedi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen projeler ile üreticilere çeşitli alanlarda uygulamalı ve teorik eğitim verildiğini anlatan Demir;
"Türkiye, dünyanın en büyük fındık üreticisi olmasına rağmen birim alana düşen verim, fındık yetiştiriciliği yapan diğer ülkelere göre düşüktür. Fındık verimini etkileyen tarımsal birçok nedenin yanı sıra hastalıklar ve zararlılar da önemli nedenlerin başında gelmektedir. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz projeler ile üreticilerimize doğru yetiştiricilik adına hem uygulamalı hem teorik eğitim vermekteyiz. Sahada hastalık ve zararlılara karşı uygulamalı ilaçlama eğitimlerinin yanı sıra konu uzmanı akademisyenlerin katılımı ile de teorik eğitimler vermekteyiz." ifadelerini kullandı.
Konferansta Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İslam Saruhan, katılımcılara fındık üreticilerinin karşılaştığı bitki koruma sorunları ve çözüm yolları ile kahverengi kokarca ile mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.
AA