- 00:59 THY, Ordu Giresun-İstanbul Seferlerini Artırıyor
- 00:56 Altınordu Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır
- 00:55 Kütüphanelerde otomasyon sistemi kullanılacak
- 00:53 "Ağız ve diş muayeneleri düzenli aralıklarla yapılmalı" uyarısı
- 17:44 CHP Korgan Olağanüstü Kongresi, Yoğun Katılımla Gerçekleşti
- 17:24 "BASKILARA KARŞI BİRLEŞEREK MÜCADELE EDECEĞİZ"
- 17:16 OBB Tekerlekli Basketbol Takımı Galip Geldi
- 17:06 Kültür Söyleşileri Devam Ediyor
- 17:01 Trafik Kazasından Sağ Kurtuldu
- 16:38 Başkan Doğan'ın hediyesi okullara ulaştırıldı
- 16:34 Jandarma ve öğrencilerden öğretmene sürpriz
- 16:28 Ordu’da Genetik Sınıflandırma Üzerine Eğitim Alıyor
- 16:29 Orduspor 1967'den Önemli Galibiyet
- 16:13 1 Aralık’ta Perşembe’de Lezzet ve Eğlence Zirveye Taşınıyor
- 15:39 CHP, 24 Kasım’da Buluşuyor
Fındık Fiyatı
"Kent Konseyi bir zorunluluk oldu"
Altınordu ilçesi imar planının mahkemece iptal edilmesi üzerine Ordu Çevre Derneği bir açıklama yaparak, “Halka sorulmadan yapılan imar değişikliği tutmuyor. Artık Kent Konseyi gereksinimi çığlık atıyor.” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi’nin yaptığı imar değişikliğine açılan dava sonuçlandı ve Altınordu ilçesinde imar planı sıkıntısı yeniden başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000, Altınordu Belediyesi’nin 1/1000 imar planlarının iptali için Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası Genel Merkezlerinin açtığı dava sonucu imar planları Ordu İdare Mahkemesince iptal edildi.
İmar planının iptaliyle ilgili açıklama yapan Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu, “Halka sormadan mağduriyetler yaratan imar planı bir kez daha mahkemece iptal edildi. Böyle sorunlu planlar Ordu halkının mağdur olmasına da neden oluyor. İnşaat yanında halkın arazilerini satma, değerlendirme sorunları da yaşıyor. Ben yaptım oldu anlayışıyla hareket eden belediye başkanları yüzünden içinden çıkılmaz süreçler yaşanıyor.” denildi.
Kent Konseyi bir zorunluluk oldu
Yaşanan imar planı çıkmazı nedeniyle Kent Konseyinin zorunlu bir danışma meclisi olduğunun bir kez daha kanıtlandığı vurgulanan açıklamada, “31 Mart seçimleri öncesi, Ordu Çevre Derneği olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve Altınordu Belediyesi’ne kent konseylerinin oluşturması için dilekçeler verdik. Bir adım atmadılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu” sloganıyla övünüyor. Bu sloganın gerçek olması için kent konseyi olmalıdır. Seçimden sonra en geç üç ay içinde kent konseyleri oluşturulabilir. Yönetmelik böyle. Ancak belediye başkanları halkla tartışmak, görüş alışverişi yapmak istemiyor. İmar planı süreci kent konseyini “kurulabilir”den “kurulmalı” aşamasına getirdi. Bir an önce kent konseyi için kuruluş toplantısı çağrısı yapılmalı. Şehirdeki tüm konular partilerin, sendikaların, odaların, derneklerin katılımıyla tartışılabilme olanağı sağlanmalıdır. Son olarak çağrımız, demokratik işleyişe sahip bir kent konseyi için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve Altınordu Belediyesi’ne ve tüm belediyelere bir an önce kent konseyi kurulmasına olanak sağlamalarıdır.” denildi.
Haber Merkezi