- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Sahte sigorta için SGK düğmeye bastı!
Sahte sigorta işlemleri yapan kurumlar da cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, bu konuyla ilgili tüm detayları açıkladı.
SGK İnceleme Başlattı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte sigortalılık ve sahte iş yeri takibi için yeni bir platform kurarak bu konuyu yakından incelemeye aldı. Özellikle yakınlarını sigortalı göstermek için sahte işlemler yapan iş yerlerini hedef alan bu platform, sahte sigorta ve iş yeri sahiplerine yönelik yaptırımları artırdı.
Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, tv100 kanalında yaptığı açıklamada, “Sahte sigortalılık ve sahte iş yeri üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyen birçok vatandaş var. Bu kişiler için yasa koyucu şu anda bir platform oluşturdu ve SGK inceleme işlemine başladı. Sahte sigorta yaptıran ve sahte iş yeri sahiplerine yönelik yaptırımlar arttı.” dedi.
Sadece Kağıt Üzerinde
Yılmaz, sahte sigortalılık ve sahte iş yeri kavramlarını şu şekilde açıkladı: “Sahte sigortalı, bedenen ve ruhen o iş yerinde olmadan sadece kâğıt üzerinde gösterilen sigortalılık türüdür. Sahte iş yeri ise gerçekte faaliyeti bulunmayan ama çalışıyormuş gibi gösterilen iş yerleridir.”
Hapis Cezaları Kapıda
Özellikle kadınların doğum parası almak, işsizlik parası almak, ücretsiz tedavi görmek veya haksız kazanç elde etmek için bu yollara başvurduklarını belirten Yılmaz, bu yollara başvuranların birçok tehlikeyle karşı karşıya kalacağını vurguladı. Yılmaz, “Bağlanan aylıklar iptal edilirken ödenen maaş ve diğer parasal değerler faiziyle geri alınacak. Hizmet günleri iptal edilecek. Bu uygulamaları hayata geçirenler için hapis cezaları da kapıda. Yüz kızartıcı suç olarak değerlendirilerek 2 yılla 5 yıl arasında hapis cezasına kadar gidebiliyor.” ifadelerini kullandı.
Bu düzenlemeler, haksız kazanç elde edilmesini önlemeyi ve sosyal güvenlik sisteminin düzgün işlemesini sağlamak amacıyla yapılıyor.