HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Haziran 2024 Cuma Saat: 09:16

“SAYILI GÜNLER KALDI, SESİMİZİ YÜKSELTELİM”

Temmuz ayında maaş ve asgari ücretlerde yaşanabilir bir artış sağlanmalı diyen Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, İktidar oyalamaya devem ediyor.
“SAYILI GÜNLER KALDI, SESİMİZİ YÜKSELTELİM”

Yaşanan ekonomik kriz ve mağduriyetten ilimiz işçilerinin, emeklilerin, üretici köylü ve küçük esnafın olumsuz etkilendiğini belirten Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Temmuz ayında işçilerin asgari ücretine; emeklilerin, kamu emekçilerinin maaşlarına yapılacak zam tartışmalarında iktidarın oyalama taktiği devam ediyor. Temmuz ayına sayılı günler kaldı. Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı bile belli değil. İktidar asgari ücrete zam yapmanın enflasyon nedeni olduğunu söyleyerek gerçekleri çarpıtıyor. İşçileri bırakın yoksullu, açlığa terk ediyor. Bunu yaparken de sermayeye teşviklerine devam ediyor. Emekliler ölsün diye bekliyorlar. Kamu emekçilerini de açlık içindeki emekçilerle karşılaştırıp terbiye etmeye çalışıyor. İşçiler, emekliler, kamu emekçileri açlığa ve yoksulluğa mahkum edilemez.” dedi. 

Sayılı günler kaldı, mücadeleye devam

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, karar gününe sayılı günler kaldığına dikkat çekerek, “Temmuz maaş artışlarına, asgari ücret kararını vermeye sayılı günler kaldı. Artık her gün talepleri seslendirmek zorundayız. İktidarın vergide, geliri pay etmedeki adaletsizliğini teşhir etmeliyiz. Mücadeleyi büyütmeliyiz. Biliyoruz ki iktidar, sermayeden yana. Temmuz ayındaki sadaka biçimindeki artış planını bozalım. Yaşanabilir bir ücret en doğal bir taleptir. Başka çare yok.” dedi.


Haber Merkezi





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler