HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Haziran 2024 Cuma Saat: 13:41

Muhtarlar Bilgilendirildi

Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Sağlık Memuru Ahmet Yıldıran, kırsal mahalle muhtarlarına Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ve bu hastalıktan korunma yolları konusunda eğitim verdi.
Muhtarlar Bilgilendirildi

Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Sağlık Memuru Ahmet Yıldıran, kırsal mahalle muhtarlarına Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ve bu hastalıktan korunma yolları konusunda eğitim verdi. Özellikle bahar ve yaz aylarında artan taşıyıcı kene ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının ölümcül risk taşıyan bir hastalık olduğunu vurguladı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Sağlık Memuru Seydahmet Kayhan ise organ bağışının önemi ve süreçleri hakkında bilgilendirme yaptı. Organ bağışının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak muhtarları bilinçlendirdi.

Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Sağlıklı Hayat Merkezi Vaka Koordinatörü Songül Arslan ise muhtarlara merkezin sunduğu hizmetleri tanıttı. Beslenme Danışmanlığı, Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Sosyal Hizmet Danışmanlığı, Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Sigara Bırakma Polikliniği gibi hizmetlerin önemini vurguladı.

Bu eğitim ve tanıtımlarla Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü, mahalle muhtarlarını sağlık konularında bilinçlendirerek toplum sağlığını desteklemeyi amaçlıyor.    




Anahtar Kelimeler : Muhtarlar, Bilinçlendirildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler