HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Haziran 2024 Cumartesi Saat: 17:07

Engelli girişimci işini devlet desteğiyle büyüttü

Trabzon'da yaşayan engelli girişimci İslam Gökhan Çolak, tasarım ve üretimini yaparak e-ticaret yoluyla birçok şehre gönderdiği dekoratif eşyaları ihraç etmeyi amaçlıyor.
Engelli girişimci işini devlet desteğiyle büyüttü


Bebekliğinde geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle yüzde 40 işitme engeli bulunan Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Çolak, 3 yıl önce Of ilçesindeki aile apartmanının alt katındaki depoyu imalathaneye dönüştürdü.

Duvar saati, tablo ve kutunun da aralarında bulunduğu çok sayıda dekoratif eşya üreten Çolak, aynı yıl içinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) müracaat etti.

Gerekli eğitimleri tamamlayan 34 yaşındaki Çolak, KOSGEB'in maddi desteğiyle lazer kesim ve CNC makineleri satın alarak üretimini artırdı.

Çolak, AA muhabirine, imalathaneyi açmadan önce 2 yıl araştırma yaptığını, çeşitli eğitimlerin ardından işe başladığını söyledi.

KOSGEB'in sağladığı destekle aldığı makineler sayesinde işlerinin kolaylaştığını anlatan Çolak, dekoratif ürünlerin yanı sıra televizyon ekran koruyucusu imal ettiğini belirtti.

- "Ürünlerimi internet üzerinden satışa sunuyorum"

Genellikle sipariş üzerine üretim yaptığını ifade eden Çolak, "Ürünlerimi internet üzerinden satışa sunuyorum, e-ticaret yoluyla yapılıyor bu işler. Ürünleri siteme yükleyip, oluşturulan siparişlere göre üretiyorum ve kargoyla müşteriye ulaştırıyorum. Müşteriler e-ticaretin yanı sıra gelip buradan toplu şekilde alışveriş yapabiliyorlar." dedi.

Çolak, azimle çalışmaya devam ettiğinin altını çizerek, "Engelli arkadaşlarım pes etmesin, devletin destekleri, imkanları var. Makine, teçhizat sayısını artırarak yurt dışına ihracat gerçekleştirmek istiyorum." diye konuştu.

Üretimin önemine işaret eden Çolak, şunları kaydetti:

"Ben çabaladım, onlar da çabalasın yapsın. Şu an bir ablamız var yanımda, onunla birlikte işleri düzenli bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Hedefim ilk önce Türkiye'de daha çok satış yapmak, düzenli şekilde müşterilere siparişlerini ulaştırmak, sonra da yurt dışına açılmak."

Çolak, üretim aşamasında ağabeyinden destek aldığını, ayrıca bir kişiyi istihdam ettiğini sözlerine ekledi.

AA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler