HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Haziran 2024 Pazar Saat: 14:11

ULAŞ TEPE’DEN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ÇIKIŞI

“2025’TE ORDU KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’Nİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRALIM”
ULAŞ TEPE’DEN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ÇIKIŞI


Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Kültür Yolu Festivalleri projesine Ordu’nun da dahil edilmesi ve bu konuda şehir olarak girişimde bulunulması gerektiğini söyledi. 

Bakanlık tarafından bir hafta boyunca yerel, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımıyla düzenlenen konser, tiyatro, sinema, sergi, geleneksel sanatlar, atölye, söyleşi ve çocuk etkinliklerinden oluşan programlarla şehirler önemli bir turizm potansiyeline kavuştuğunu söyleyen Başkan Tepe, “Kültür Yolu Festivali’ne Samsun ve Trabzon dahil edildi. Yanı başımızdaki şehirlerde gerçekleşen etkinliklere yüzlerce Ordulu hemşehrimiz katıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren Ordu’da da düzenlenmesini sağlayabilirsek şehrimiz turizmi için harika bir adım atmış oluruz” dedi. 

BELEDİYELERİN BİR YILDA YAPABİLECEĞİ ETKİNLİKLERİ BAKANLIK BİR HAFTADA YAPIYOR

Yerel yönetimler olarak kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştirmiş olmanın yanında ulusal ve uluslararası fırsatların da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tepe, “İçerisinde bulunduğumuz yıl itibarıyla 16 şehirde gerçekleşen Kültür Yolu Festivalleri, turizm ve tanıtım bakımından çok büyük fırsatları içerisinde barındırıyor. Etkinliklerin içeriğine, niceliğine, niteliğine ve bütçesine baktığımızda bir şehirdeki bütün belediyelerin bir yılda gerçekleştirdiği etkinliklerden daha fazlasını Kültür ve Turizm Bakanlığı bir hafta gibi kısa bir sürede o şehirde gerçekleştirebiliyor. Üstelik tasarruf tedbirleriyle belediyelerin faaliyetlerinin de kısıtlanması öngörülüyor. O hâlde kentimizin kültür sanat etkinlikleriyle turizm ve tanıtma faaliyetlerinin ivme kaybetmeden yürütülebilmesi için her türlü fırsatı değerlendirmeliyiz. Kültür Yolu Festivali’nin değeri bu manada daha da artıyor” dedi. 

SAMSUN VE TRABZON’DA VAR, ORDU’DA YOK

2021 yılında başlayan Kültür Yolu Festivalleri ağına her yıl yeni şehirlerin eklendiğini söyleyen Başkan Tepe, “Bu ağa dahil olduktan sonra etkinlikler her yıl gerçekleşiyor. Yılda 5 yeni kent bu ağa dahil ediliyor. 2023’te Trabzon, 2024’te Samsun bu ağa girmeyi başardı. Önümüzdeki yıl da Ordu’yu dahil ettirebilmek için şehrin bütün dinamikleriyle ortak hareket edelim. Turizm kenti Ordu’dan bahsedebilmemiz için bu fırsatları kaçırmamamız gerekiyor. Ordu Kültür Yolu Festivali şehrimize çok yakışır ve değer katar. Birlikte hareket ederek bunu başarabiliriz” dedi.




Anahtar Kelimeler : ULAŞ, TEPE’DEN, KÜLTÜR, YOLU, FESTİVALİ, ÇIKIŞI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler