- 00:59 THY, Ordu Giresun-İstanbul Seferlerini Artırıyor
- 00:56 Altınordu Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır
- 00:55 Kütüphanelerde otomasyon sistemi kullanılacak
- 00:53 "Ağız ve diş muayeneleri düzenli aralıklarla yapılmalı" uyarısı
- 17:44 CHP Korgan Olağanüstü Kongresi, Yoğun Katılımla Gerçekleşti
- 17:24 "BASKILARA KARŞI BİRLEŞEREK MÜCADELE EDECEĞİZ"
- 17:16 OBB Tekerlekli Basketbol Takımı Galip Geldi
- 17:06 Kültür Söyleşileri Devam Ediyor
- 17:01 Trafik Kazasından Sağ Kurtuldu
- 16:38 Başkan Doğan'ın hediyesi okullara ulaştırıldı
- 16:34 Jandarma ve öğrencilerden öğretmene sürpriz
- 16:28 Ordu’da Genetik Sınıflandırma Üzerine Eğitim Alıyor
- 16:29 Orduspor 1967'den Önemli Galibiyet
- 16:13 1 Aralık’ta Perşembe’de Lezzet ve Eğlence Zirveye Taşınıyor
- 15:39 CHP, 24 Kasım’da Buluşuyor
Fındık Fiyatı
ULAŞ TEPE’DEN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ÇIKIŞI
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Kültür Yolu Festivalleri projesine Ordu’nun da dahil edilmesi ve bu konuda şehir olarak girişimde bulunulması gerektiğini söyledi.
Bakanlık tarafından bir hafta boyunca yerel, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımıyla düzenlenen konser, tiyatro, sinema, sergi, geleneksel sanatlar, atölye, söyleşi ve çocuk etkinliklerinden oluşan programlarla şehirler önemli bir turizm potansiyeline kavuştuğunu söyleyen Başkan Tepe, “Kültür Yolu Festivali’ne Samsun ve Trabzon dahil edildi. Yanı başımızdaki şehirlerde gerçekleşen etkinliklere yüzlerce Ordulu hemşehrimiz katıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren Ordu’da da düzenlenmesini sağlayabilirsek şehrimiz turizmi için harika bir adım atmış oluruz” dedi.
BELEDİYELERİN BİR YILDA YAPABİLECEĞİ ETKİNLİKLERİ BAKANLIK BİR HAFTADA YAPIYOR
Yerel yönetimler olarak kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştirmiş olmanın yanında ulusal ve uluslararası fırsatların da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tepe, “İçerisinde bulunduğumuz yıl itibarıyla 16 şehirde gerçekleşen Kültür Yolu Festivalleri, turizm ve tanıtım bakımından çok büyük fırsatları içerisinde barındırıyor. Etkinliklerin içeriğine, niceliğine, niteliğine ve bütçesine baktığımızda bir şehirdeki bütün belediyelerin bir yılda gerçekleştirdiği etkinliklerden daha fazlasını Kültür ve Turizm Bakanlığı bir hafta gibi kısa bir sürede o şehirde gerçekleştirebiliyor. Üstelik tasarruf tedbirleriyle belediyelerin faaliyetlerinin de kısıtlanması öngörülüyor. O hâlde kentimizin kültür sanat etkinlikleriyle turizm ve tanıtma faaliyetlerinin ivme kaybetmeden yürütülebilmesi için her türlü fırsatı değerlendirmeliyiz. Kültür Yolu Festivali’nin değeri bu manada daha da artıyor” dedi.
SAMSUN VE TRABZON’DA VAR, ORDU’DA YOK
2021 yılında başlayan Kültür Yolu Festivalleri ağına her yıl yeni şehirlerin eklendiğini söyleyen Başkan Tepe, “Bu ağa dahil olduktan sonra etkinlikler her yıl gerçekleşiyor. Yılda 5 yeni kent bu ağa dahil ediliyor. 2023’te Trabzon, 2024’te Samsun bu ağa girmeyi başardı. Önümüzdeki yıl da Ordu’yu dahil ettirebilmek için şehrin bütün dinamikleriyle ortak hareket edelim. Turizm kenti Ordu’dan bahsedebilmemiz için bu fırsatları kaçırmamamız gerekiyor. Ordu Kültür Yolu Festivali şehrimize çok yakışır ve değer katar. Birlikte hareket ederek bunu başarabiliriz” dedi.