HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Haziran 2024 Pazartesi Saat: 13:56

TRAFİKTE YENİ KURALLAR

Önceki düzenlemelerde belirli otoyollarda hız sınırları artırılmıştı. Bu kapsamda Edirne-İstanbul ve İstanbul-Ankara otoyollarında hız sınırları 120 km/s’den 130 km/s’ye yükseltilmişti.
TRAFİKTE YENİ KURALLAR

Yeni düzenlemelerle birlikte, yolların durumuna göre özel hız limitleri belirlenecek ve şehir içi hız sınırları konusunda nihai kararlar bayram sonrası açıklanacak.

Hız Sınırları Artırılmıştı

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yapılan düzenlemeyle bazı otoyollardaki hız sınırları yeniden belirlenmişti. Edirne-İstanbul (Avrupa Otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde-Tarsus ve Tarsus-Şanlıurfa kesimleri) ve Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir ve İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarında hız sınırı 120 km/s’den 130 km/s’ye yükseltilmişti. Ayrıca, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen-Çandarlı ve Ankara-Niğde otoyollarında ise hız sınırı 120 km/s’den 140 km/s’ye çıkarılmıştı.

Türkiye’de yeni otoyolların hizmete girmesiyle birlikte hız sınırlarının yeniden düzenlenmesi gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı, yeni bir düzenlemeye gidileceğini ve yolların durumuna göre Türkiye genelinde standart bir uygulama yerine, her yolun kendine özgü hız limitlerinin belirlenebileceğini açıkladı.

Şehir içi hız sınırları konusunda da çalışmaların sürdüğü, bu çalışmaların bayram tatilinin sona ermesiyle kısa sürede tamamlanarak nihai kararın verileceği belirtiliyor.




Anahtar Kelimeler : TRAFİKTE, YENİ, KURALLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler