HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Haziran 2024 Pazartesi Saat: 14:06

Ev sahiplerine boşuna bu parayı ödemeyin !

Türkiye’de kiracılar ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar, günlük hayatta önemli bir yer tutuyor
Ev sahiplerine boşuna bu parayı ödemeyin !

Son yıllarda bu sorunlar özellikle kira zammı konusundaki krizlerle en yüksek seviyesine ulaştı. Hükümet, geçtiğimiz yıllarda bu krizleri hafifletmek amacıyla yüzde 25 zam sınırlaması getirmişti.

Bu düzenleme 1 Temmuz 2024 itibariyle sona erecek, ancak kiracılar ve ev sahipleri arasında başka sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Özellikle evde meydana gelen masraflar konusu dikkat çekiyor. Kiracılar, ev sahipleri tarafından bu masraflar nedeniyle tacize uğrayabiliyor ve yasal haklarını bilmeleri bu noktada büyük önem taşıyor.

Ev sahipleri genellikle evlerini kiraya verirken boyatıp teslim ediyorlar. Ancak kiracı, birkaç yıl sonra evden ayrılmak istediğinde ev sahibi tarafından evi boyatma veya boya masrafını ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya kalabiliyor. Ev sahipleri bu durumu bir hakları olarak öne sürse de, yasalar bu konuda kiracıları koruyor. Kiracının, normal yıpranma dışında boya masrafından sorumlu tutulması mümkün değil. Kira sözleşmesinde evin boyalı olarak teslim edilmesi gerektiği belirtilse bile, kiracı eskiyen boyanın masrafından sorumlu tutulamaz.

Kiracılar sadece boya üzerinde zarar verdiği durumlarda, örneğin hor kullanma veya kasıtlı hasar verme durumlarında boya masrafından sorumlu tutulabilirler.

Sonuç olarak, kiracılar ev sahiplerinin baskılarına boyun eğmek zorunda değiller. Yasal haklarını bilmeleri ve gerektiğinde bu haklarını savunmaları önemlidir. Bu sayede, kiracılar gereksiz masraflardan korunabilir ve adil bir şekilde kira ilişkilerini sürdürebilirler.




Anahtar Kelimeler : Ev, sahiplerine, boşuna, bu, parayı, ödemeyin, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler