HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Haziran 2024 Salı Saat: 10:57

Memur ve emeklinin maaş zammı haftaya belli olacak

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yapılacak zam, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte netlik kazanacak.
Memur ve emeklinin maaş zammı haftaya belli olacak

Mayıs ayı enflasyonunun yüzde 3,37 olarak açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklilerin maaşlarına 5 aylık dönem için yüzde 17,38 oranında zam yapılmasına karar verildi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz'da duyuracağı haziran ayı enflasyon verileri bu artışı etkileyecek.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 22,72 Zam Kesinleşti

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı da aynı dönem için yüzde 22,72 olarak belirlendi. Ancak haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte bu oranın güncelleneceği öngörülüyor.

Temmuz Ayı Maaş Zamları Beklentileri

Memur ve memur emeklileri için temmuz ayı maaş zamlarıyla ilgili yapılan değerlendirmelere göre, toplu sözleşme ve enflasyon farkı hesaplamalarıyla beraber haziran enflasyon verisinin eklenmesiyle yüzde 20 ila 21 arasında bir artış bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri için Enflasyon Beklentisi

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise önümüzdeki 6 aylık dönemde Merkez Bankası'nın beklenti anketleri ve genel ekonomik durum göz önünde bulundurularak yüzde 25 ila 26 civarında bir maaş artışı tahmin ediliyor.

Bu zam oranları, Türkiye'deki ekonomik koşullar ve enflasyon trendleri doğrultusunda Temmuz ayında kesinleşecek ve ilgili kurumlar tarafından resmi olarak duyurulacaktır.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Memur, ve, emeklinin, maaş, zammı, haftaya, belli, olacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler