HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Haziran 2024 Cuma Saat: 17:29

Bakliyat böcekleniyorsa bu yöntemi deneyin!

Kuru fasulye, sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli baklagiller arasında öne çıkar.
Bakliyat böcekleniyorsa bu yöntemi deneyin!

Besleyici değeri yüksek olan kuru fasulye, protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengindir. Bu özellikleriyle sağlıklı beslenme için önemli bir kaynak oluşturan kuru fasulye, kolesterolü düşürme, sindirimi düzenleme ve uzun süre tok tutma gibi faydalarıyla bilinir. Genellikle suda bekletilip haşlanarak tüketilir ve çeşitli yemeklerde kullanılır. Ancak yanlış saklama koşullarında muhafaza edilen veya uzun süre bekletilen kuru fasulye zamanla böceklenme sorunuyla karşılaşabilir.

Kuru Fasulyeyi Böceklenmeden Koruma Yöntemleri

  1. Karbonat Kullanımı Kuru fasulyeye 1 çay kaşığı karbonat eklemek, doğal bir böcek kovucu olarak işlev görür. Karbonat, kuru fasulyenin bulunduğu kapta nemi emer ve böceklerin gelişimini engeller. Ayrıca, fasulyenin tazeliğini korur ve bakteri oluşumunu da önler. Bunun için hava geçirmez bir saklama kabının veya kavanozun tabanına 1 çay kaşığı karbonat serperek kuru fasulyeleri kabın içine koyun. Kabı sıkıca kapatın ve serin, kuru bir yerde saklayın.
  2. Tuz Kullanımı Tuz, nemi emerek böceklerin yaşaması için elverişsiz bir ortam oluşturur. Kuru fasulyeleri hava geçirmez bir saklama kabı veya kavanoza koyun ve üzerine bir miktar tuz serpin. Bu basit yöntemle, kuru fasulyelerinizi böceklenmeden uzun süre taze tutabilirsiniz. Kabı sıkıca kapatın ve serin, kuru bir yerde saklayın.




Anahtar Kelimeler : Bakliyat, böcekleniyorsa, bu, yöntemi, deneyin!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler