HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Haziran 2024 Cumartesi Saat: 16:44

45 Projeye 36 Milyon TL Hibe!

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında %50 hibe desteği alacak yatırımcılarla bir imza töreni düzenledi.
45 Projeye 36 Milyon TL Hibe!

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlara yönelik % 50 hibe desteğinden yararlanmak amacıyla başvuru yapan ve başvurusu Tarım ve Orman Bakanlığının  değerlendirmesi sonucu kabul görerek evraklarını tamamlayan yatırımcılarla Ordu İl Tarım ve İl Müdürlüğü toplantı salonunda  Hibe Sözleşmesi imza töreni düzenlendi.

Törende üreticilerle bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; Programla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi ve  tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak üretim maliyetlerini düşürülmesinin amaçlandığını ifade etti.

İl Müdürü Yılmaz , bu dönemde yapılan  başvurulardan toplam yatırım tutarı 76 milyon TL olan 45 projenin uygun görüldüğünü ve bu projelere 36 milyon TL hibe desteği verileceğini, yatırım konularının fındık işleme paketleme tesisi, büyükbaş ve küçükbaş ahır-ağıl yapımı, yem karma makinesi, fındık hasat filesi ve arıcılıkla ilgili olduğunu kaydetti. 

Yatırım konuları arasında fındık hasat filesi kullanımının da yer aldığını ifade eden Kemal Yılmaz; Fındık hasat filesi kullanımının  fındık bahçelerinde hasat maliyetini önemli ölçüde azaltacağını, randımanın yükseleceğini, silkeleme usulü ile dallardaki yeni sürgünlerin hasar görmeden fındığın kolayca hasat edilebileceğini ve üründe nem oranı düştüğünden aflatoksin oluşumunun da önüne geçileceğini ifade etti. 

 İl Müdürü Kemal Yılmaz; Hibe desteğine hak kazanan yatırımcıların Hibe sözleşmesi sonrasında yatırımlarını tamamlayarak hibe desteğinden yararlanabileceklerini söyleyerek; üreticilerimize, yatırımcılarımıza ve ilimiz tarımına hayırlı olmasını diledi. 

 




Anahtar Kelimeler : 45, Projeye, 36, Milyon, TL, Hibe!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler