HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Haziran 2024 Pazar Saat: 10:57

THY’ye bin kabin memuru ve 900 pilot alınacak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY’nin büyüme stratejileri ve gelecekteki istihdam planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
THY’ye bin kabin memuru ve 900 pilot alınacak

CNN Türk’te yaptığı konuşmada Bolat, şu anda 15 bin kabin memuru çalıştıran THY’nin 2019 yılında 12 bin kabin memuruna sahip olduğunu belirtti. Şirketin genişleme hedefleri doğrultusunda bin yeni kabin memuru ve 900 yeni pilot alımı yapacaklarını duyurdu.

Bolat, havayolu işletmeciliğinin zorluklarına dikkat çekerek, son 20 yılda birçok havayolu şirketinin iflas ettiğini ve kar marjlarının düşük olduğunu vurguladı. THY’nin 2023 yılı itibarıyla Türkiye’ye sağladığı katkının 55 milyar doları aştığını belirten Bolat, şirketin direkt gelirleri, hizmet ihracatı ve tedarik zinciriyle ekonominin önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

İstanbul Havalimanı’ndaki operasyonel verimlilik artışına değinen Bolat, havalimanının 3 pistinin aynı anda işlemesi sayesinde saatte 130 operasyon gerçekleştirebilecek kapasiteye ulaştığını söyledi. Bu gelişmeyle birlikte taksi sürelerinin kısalması ve iniş-kalkışların daha hızlı gerçekleşmesi bekleniyor.

Avrupa’daki hava trafik yoğunluğuna da dikkat çeken Bolat, İstanbul’da hava şartlarının elverişli olmasına rağmen Euro Control gibi kuruluşların izin vermemesi durumunda yaşanan operasyonel sıkıntılara vurgu yaptı. Bu durumun rötarların ve yoğunluğun sebeplerinden biri olduğunu belirtti.

Pilot kadrosunu modernleştirme çabalarına da değinen Bolat, 2021’de 5 bin 561 pilotla başladıkları alımlarla filoyu genişlettiklerini ve 2023 yılı sonunda 6 bin 755 pilota ulaştıklarını açıkladı. Gelecek yıl içinde 900 yeni pilot alımı yapacaklarını duyurdu.

Bu yeni istihdam hamleleri, THY’nin büyüme hedeflerini destekleyecek ve havacılık sektöründe daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağlayacak.




Anahtar Kelimeler : THY’ye, bin, kabin, memuru, ve, 900, pilot, alınacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler