HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 12:15

FATSA'DA YAĞIŞ REKORU KIRILDI

Ordu’da sağanak etkili oluyor. Pazar günü sabah saatlerinde şiddetini artıran ve metrekareye 41,2 kg yağışın düştüğü Fatsa’da yağmur rekoru karıldı.
FATSA'DA YAĞIŞ REKORU KIRILDI

30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde Türkiye genelinde etkili olan yoğun yağışlar, Ordu'nun Fatsa ilçesinde özellikle şiddetli bir şekilde hissedildi. Fatsa, 41.2 mm yağış alarak en yüksek yağış miktarına ulaştı. Bu şiddetli yağışlar, ilçede önemli altyapı sorunlarına ve su baskınlarına neden oldu.

Fatsa ilçesindeki yoğun yağışlar sonucunda, çok sayıda iş yeri ve zemin kattaki evler su altında kaldı. Ayrıca, sel sularıyla gelen çakıl yığınları araçların hareketini engelledi. Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, aşırı yağışların yol açtığı sorunları gidermek için hızla sahaya indi. Ekipler, tıkanan rögarları açmak, su birikintilerini tahliye etmek ve mağduriyet yaşayan vatandaşlara yardım etmek için çalışmalarını sürdürdü.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede gök gürültülü sağanak yağışların (21-50 kg/m2/12 saat) etkili olabileceğini belirterek, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : FATSA'DA, YAĞIŞ, REKORU, KIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler