HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 14:43

Kredi kartında 2 yıl sonra değişiklik!

Bugünden itibaren kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir değişiklik yürürlüğe giriyor.
Kredi kartında 2 yıl sonra değişiklik!

 Geçtiğimiz yıla göre yüzde 33 oranında artış gösteren kredi kartı ile temassız ödeme işlemleri, 2 yıl aradan sonra yeniden düzenleniyor.

Bu düzenlemeye göre, kredi kartı temassız işlem limiti 750 TL’den 1.500 TL’ye çıkarıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) nisan ayında bankalara gönderdiği yazıda belirtildiği üzere, bugünden itibaren kredi kartlarında şifre gerektirmeden temassız ödeme yapma limiti 1.500 TL’ye yükseltilmiş durumda. Bu limit en son 1 Temmuz 2022’de 750 TL’ye çıkarılmıştı.

2020 yılında koronavirüs salgınının etkisiyle temassız ödeme yöntemleri öne çıkmış, hijyen hassasiyetinin artmasıyla tüketicilerin güvenli ödeme yöntemlerine olan talebi de artmıştı.

Kredi Kartı Kullanımındaki Artış

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, 2023 yılının Mayıs ayı ile kıyaslandığında kredi kartı sayısında yüzde 15, banka kartı sayısında yüzde 8 ve ön ödemeli kart sayısında yüzde 21 artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise 409,5 milyona ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artış gösterdi.

Mayıs ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 103 artarak 1.273 milyar TL oldu. Kartlı ödemelerin 1.072,9 milyar TL’si kredi kartları ile yapılırken, 176,7 milyar TL’si banka kartları ve 23,4 milyar TL’si ön ödemeli kartlarla gerçekleştirildi.

Kartlı Ödemelerde Büyüme

Kredi kartı ödemelerinde geçen yıla göre yüzde 111, banka kartı ödemelerinde yüzde 64 ve ön ödemeli kart ödemelerinde yüzde 129 oranında büyüme yaşandı. Mayıs ayında, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme adedi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 1,58 milyar adede ulaştı. Bu ödemelerin 897,7 milyonu kredi kartları, 569,2 milyonu banka kartları ve 118 milyonu ön ödemeli kartlarla gerçekleştirildi.

Temassız Ödemelerde Artış

Kredi kartları ile yapılan ödeme adetlerinde geçen yıla göre yüzde 25, banka kartları ile yapılan ödeme adetlerinde yüzde 13 ve ön ödemeli kartlarla yapılan ödeme adetlerinde yüzde 46 artış oldu. İnternetten kartlı ödemeler ise geçen yıla göre yüzde 108 artarak 374,3 milyar TL’ye ulaştı ve bu ödemelerin toplam içindeki payı yüzde 29 oldu.

Kartlarla yapılan temassız ödeme adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 1,028,2 milyon adede ulaştı. Temassız ödeme tutarı ise yüzde 137 artarak 377,6 milyar TL oldu. Mayıs ayında mağaza içi yapılan her beş kartlı ödemeden yaklaşık dördü temassız gerçekleştirildi.




Anahtar Kelimeler : Kredi, kartında, 2, yıl, sonra, değişiklik!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler