HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 16:09

Sahte ürünlere karşı uyarı!

Ankara Eczacı Odası Başkanı Cem Abbasoğlu, internet üzerinden satılan sahte ürünlerin ciddi yan etkilere yol açabileceğine dikkat çekti.
Sahte ürünlere karşı uyarı!

Tüketicilerin “ucuz” olduğu düşüncesiyle bu tür satış kanallarına yöneldiğini belirtti. Eczanelerin Sağlık Bakanlığının rutin denetimlerine tabi olduğunu ve sağlık ürünlerinin İlaç Takip Sistemi ve Ürün Takip Sistemi ile izlendiğini vurguladı. İnternetten alınan ürünlerde bu denetimlerin olmadığını ve tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle ürünlerin bozulma riskinin yüksek olduğunu ifade etti.

Sahte Ürünlerin Tehlikeleri

Abbasoğlu, “eczane” ismi taşıyan internet sitelerinin aslında eczanelere ait olmadığını belirtti. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun uyarınca eczanelerin internet sitesi açmasının yasak olduğunu hatırlattı. Bu durumun, tüketicilerin kandırılmasına yol açtığını söyledi.

Gerçek ve Sahte Ürünleri Ayırt Etmek Zor

Abbasoğlu, sahte ürünlerin gerçeğinden ayırt edilmesinin zor olduğunu, en doğru sonucun analizle tespit edilebileceğini belirtti. Örnek olarak, ünlü bir dermokozmetik firmasının yüz yıkama jelinin sahte versiyonunda bulaşık deterjanı bulunduğunu aktardı. Sahte ürünlerin halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini ve bu ürünlerin piyasada giderek çoğaldığını söyledi.

Ürün Takip Sisteminin Önemi

Ürün Takip Sistemi ve İlaç Takip Sistemi’nin dünya çapında örnek bir sistem olduğunu vurgulayan Abbasoğlu, tüm kozmetiklerin bu sistem üzerinden takip edilmesinin önemini belirtti. Gıda takviyelerinin bir uzmana danışmadan kullanılmaması gerektiğini ve sahte ürünlerin içeriğinin bilinmediğini söyledi.

Halkın Bilinçlenmesi Gerekiyor

Abbasoğlu, Sağlık Bakanlığının sahte sağlık ürünleriyle mücadele ettiğini ve Ankara Eczacı Odası olarak “Farma Dedektif” projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Halkın sağlık ürünlerini internetten almak yerine güvenli şekilde eczanelerden temin etmesi gerektiğini vurguladı. Farklı platformlarda satılan sağlık ürünlerine güvenmemeleri konusunda uyardı.




Anahtar Kelimeler : Sahte, ürünlere, karşı, uyarı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler