HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 16:14

62. GÖLET GELİYOR

Ordu’da su depolama kapasitesinin arttırılması, tarım için sulama imkânı ve yörelere içme suyu sağlanması, ayrıca turizm amaçlı kullanılmak üzere yapılan göletlere bir yenisi daha ekleniyor.
62. GÖLET GELİYOR


BÜYÜKŞEHİR, GÖLET SAYISINI YÜKSELTİYOR
GÖLKÖY İLÇESİ ULUVAHTA YAYLASINA TURİZM AMAÇLI GÖLET ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Daha önce 61 olan gölet sayısı yeni yapılacak gölet ile birlikte 62 olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda Gölköy’ün Uluvahta Yaylasında gölet çalışması başlatıldı.
Toplam uzunluğu 82 metre olarak planlanan gölet toplamda 30 bin metreküp su tutacak. Gölet toplam 21 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.
Başkan Güler’in göreve geldiği günden itibaren Akkuş’ta 1, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar’da 3, Gölköy’de 5, İkizce ’de 1, Kabataş’ta 5, Korgan’da 11, Mesudiye’de 19, Perşembe’de 2 olmak üzere 10 ilçede toplamda 61 göletin yapımı tamamlandı. Yapılacak olan bu gölet ile birlikte il genelindeki gölet sayısı 62 olacak.
GENEL MÜDÜR US, YERİNDE İNCELEME YAPTI
Gölköy ilçesi Uluvahta yaylasında başlatılan gölet çalışmalarını yerinde inceleyen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, teknik heyetten bilgi aldı. Yapılacak olan gölet çalışmasının turizm amaçlı olduğuna vurgu yapan Us, “Daire Başkanlarımız ve teknik ekiplerimiz ile Gölköy ilçemiz Uluvahta yaylasında turizm amaçlı yapımına başladığımız gölet çalışmalarını yerinde inceledik. Kısa süre içinde tamamlayacağımız bu çalışma ile yaylamızdaki turizm çıtasını daha da yukarıya çıkartacağız” dedi.
Öte yandan Ordu’da yapılan göletler, içme suyu başta olmak üzere tarımsal sulama ve hayvancılık alanında kullanılıyor.




Anahtar Kelimeler : 62., GÖLET, GELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler