HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 16:42

Fındık Rekolte Komisyonu Çalışmalarına Başlıyor

İlimizin en önemli tarımsal ürünü fındıkta rekolte tespiti için saha çalışmalarına başlayacak olan “Fındık Rekolte Komisyonu" İl Müdürü Kemal YILMAZ başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Fındık Rekolte Komisyonu Çalışmalarına Başlıyor

Düzenlenen toplantıda bir açıklama yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; İlimizin en önemli tarımsal ürünü fındıkta rekolte tespitinin en doğru şekilde yapılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığımız koordinasyonunda 11 farklı kurumun katılımıyla komisyon oluşturduklarını söyledi.

Komisyonun yaklaşık 2 haftalık çalışma süreci içerisinde İl genelinde yaklaşık 400 noktada en doğru sonucu tespit etmeye yönelik çalışma yapacağını belirten İl Müdürü Kemal Yılmaz, 1 Temmuz itibariyle başlayacak olan çalışmaların hava muhalefeti nedeniyle 3 Temmuzda Altınordu ve Gülyalı ilçelerinde başlayacağını söyledi

İl Müdürü, komisyonun titizlikle çalışmaları gerçekleştireceğini kaydederek, "Çalışmalar yapılırken arkadaşlarımız meyveye dönüşüm oranını bizzat 100 tane fındığı kırmak suretiyle tespit ediyorlar. Bu da gerçeğe en yakın sonucu bulma noktasında bize önemli katkı sağlıyor. Ben yapılacak olan rekolte çalışmasının hayırlı olmasını diliyorum"dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler